Nieuws

18
sep

NPC is weer begonnen. Eerste punten zijn binnen

De kop is eraf, de eerste partijen van de Nationale Petanque Competitie seizoen 21/22 zijn gespeeld. Boul’Animo speelt opnieuw met twee teams mee. Beide teams speelden hun eerste wedstrijd uit.

Team 2 speelt in de 5de divisie en moest uit tegen Petanque Barneveld maar speelde in Ede bij Maboul. Dat komt omdat Barneveld (nog) niet over een eigen hal kan beschikken. Barneveld heeft een aantal relatief jongere spelers en willen graag hogerop. Boul’Animo 2 begon onwennig en stonden na de eerste doubletten al met 3-0 achter. Na de triplettenpartijen was de achterstand opgelopen tot 5-0. Boul’Animo 2 kon niets anders doen dan de eer proberen te redden.

En dat deden ze dan ook. Twee doubletten partijen gingen verloren maar de laatste werd gelukkig gewonnen. Met 7-1 verlies een valse start zullen we maar zeggen maar wel tegen een sterk team. Over twee weken (zaterdag 2 oktober) spelen zij thuis tegen Maboul uit Ede. Omdat Maboul ook in dezelfde poule zit moet het tweede team dus twee keer naar Ede dit seizoen.

Het eerste team moest ook uit en dat is maar goed ook. Dat betekent dat beide teams tegelijkertijd thuis kunnen spelen als dat aan de orde is, wel zo gezellig.

De autorit ging de eerste wedstrijd naar Schijndel waar PV Wij Liggen zetelt. Een team waar Boul’Animo 1 in het verleden al vaker tegen gespeeld had.

Na de doublette partijen vielen er twee winstpartijen te noteren. Een zeer goed begin. Na de triplette partijen bleef de voorsprong gehandhaaft, 3-2. Beide teams konden daarom nog steeds winnen of zelfs gelijk spelen. De laatste doublettepartijen gingen heel behoorlijk. Twee keer werd gewonnen maar helaas ook een keer verloren. Desalniettemin een mooie overwinning op PV Wij Liggen (5-3).

Nu maar hopen dat we dit keer wel de hele competitie kunnen uitspelen met voor het 1ste team over twee weken thuis tegen Randenbroek uit Amersfoort om te beginnen.

Wij Liggen en Boul’Animo voor een prachtige muurschildering

Boul’Animo NPC team 2