Nieuws

7
sep

Boul’Animo heeft nieuwe voorzitter gekozen

Het heeft even geduurd maar na anderhalf jaar konden we weer eens een Algemene Leden Vergadering (ALV) houden bij Boul’Animo. Voor de zekerheid had het bestuur de hal gekozen om in te vergaderen in plaats van in de kantine, een unicum binnen de club. Het was de ALV van 2021 die nog ging over verenigingsjaar 2020. De vorige ALV werd gehouden vlak voor de eerste lockdown van 2020. Nu anderhalf jaar later zijn we nog steeds niet van alle maatregelen af maar zaten we nog wel binnen de wettelijke termijn dat we een vergadering mochten houden.

Al met al een mooie opkomst van 36 leden. Dus 20 leden konden niet komen en 8 daarvan hadden een machtiging afgegeven. Ruim voldoende om te stemmen mocht dit nodig zijn.

Het financieel verslag werd goedgekeurd door de kascontrolecommissie maar hadden nog wel een aanbeveling voor alle leden. Betaal je bonnetjes zoveel mogelijk digitaal dmv. van het nieuw aangeschafte pinapparaat. Dan hoeven we zo min mogelijk met contant geld over straat.

Over de begroting werden goede inhoudelijke vragen gesteld en het was voor penningmeester Peter Hietbrink nog moeilijker dan andere jaren om een logische begroting te maken. Dit alles had uiteraard te maken met grote delen van het jaar dat we niet naar de club mochten of dat de kantine gesloten moest blijven. Voor het komende half jaar valt hier geen peil op te trekken.

Bert Brinkman zou eigenlijk al in maart stoppen als voorzitter maar, ook weer door corona, kon het nu pas in september. In de tussentijd mocht Janneau van Wissem al aanschuiven om alvast mee te luisteren tijdens de bestuursvergaderingen. Daarmee kon hij nog van zijn voornemen afstappen mocht hij het toch niet zien zitten. Hij moest echter nog wel door de leden officieel in functie gekozen worden door middel van stembriefjes.

Unaniem waren de leden het erover eens dat Janneau dit wel aan kan. Daarmee werd Bert bedankt voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid. Eerst als secretaris en later als voorzitter. Bert blijft wel proberen zo vaak als hij kan vanuit Zwolle naar de club te komen. Janneau werd meteen uitgenodigd om zijn visie over boulen en de club te geven. Bij problemen, conflicten, ideeën etc. kan je altijd bij hem terecht.

Hij mocht ook de rondvraag voorzitten en na anderhalf jaar waren er wel een hoop opmerkingen en vragen. Met name het vrijwilligersprobleem blijft maar terugkomen. Te weinig mensen steken de handen uit de mouwen voor het overgrote merendeel van de club. Daarmee weet Janneau meteen waar hij samen met het bestuur aan kan gaan werken.

Na een redelijk lange vergadering bleven de meeste leden nog even na om namens het bestuur een drankje te krijgen. Een aantal andere leden kozen ervoor om nog even een balletje te gooien. Uiteindelijk is de hal weer leeg en speelklaar voor de volgende speelavond wanneer het slecht weer is of voor de komende NPC.