Nieuws

2
okt

NPC team 1 wint alweer, team 2 beter maar nog niet gewonnen

Eindelijk voor Boul’Animo beide teams weer eens een keer een thuis wedstrijd. Het tweede team trad aan tegen Maboul uit Ede. Maboul 1 had de eerste wedstrijd al gewonnen en Boul’Animo 2 verloor dik van het ambitieuze Barneveld.

Het werd evengoed een spannende wedstrijd die ook heel anders had kunnen aflopen. Er waren veel partijen van 10, 11 of 12-13 bij. Dat waren allemaal partijen die net zo goed andersom hadden kunnen aflopen. Boul’Animo 2 trok uiteindelijk aan het kortste  eind. Na de eerste doubletten partijen was het nog een 2-1 voorsprong voor Boul’Animo. Maar daarna leek steeds het kwartje net de verkeerde kant op te vallen.

Er werd nog één partij gewonnen maar meer zat er helaas niet in. Na de deceptie tegen Barneveld was deze uitslag toch een mooie opsteker voor de komende partijen. Het gevoel dat er meer in zit is zeker aanwezig. Volgende wedstrijd tegen De Hakhorst dat de eerste wedstrijd met maar liefst 1-7 verloren had van Maboul. Alles om voor te strijden.

Het eerste team had al vaker tegen Va Tout uit Breda gespeeld. Nooit gewonnen en meestal gelijk. Wel een keer verloren. De verwachting was dat de partijen dicht bij elkaar zouden liggen. Na de doubletten partijen was de stand dramatisch. Met 13-3, 2-13 en 1-13 mocht Boul’Animo weinig hoop hebben.

Toch gingen de tripletten partijen fantastisch. Ze werden allebei gewonnen. 13-7 en 13-9. Daarmee de 1-2 achterstand omgebogen tot een 3-2 voorsprong.

De laatste partijen waren spannend. Bij vlagen heel goed spel maar ook afgewisseld door dramatisch slechte mene’s. Al met al wonnen we de mix en was in ieder geval één punt verzekerd. Een van de andere partijen leek heel goed te gaan maar bleven steken op 10.

De laatste partij ging daarom om winst of een gelijkspel. Hier moest een wissel plaats vinden en dat pakte goed uit. Deze partij werd uiteindelijk toch nog gewonnen.

Hiermee doet Boul’Animo 1 hele goede zaken omdat Va Tout ook de eerste wedstrijd had gewonnen. Hoewel de competitie nog maar twee wedstrijden lang is staat BA 1 er heel goed voor.

Op 16 oktober is de derde speeldag en dan moet BA 1 uit naar De Gooiers. Het tweede team van BA moet uit naar De Hakhorst in Leusden.

Eerstvolgende thuiswedstrijd is weer op 30 Oktober. Het tweede team is dan vrij en het eerste team speelt dan tegen tegen Randenbroek uit Amersfoort.