Nieuws

3
apr

CK triplette 2014

Een werkelijk zonovergoten dag zaterdag 29 maart met temperaturen oplopend tot meer dan 20 graden. Prachtige setting voor het jaarlijks clubkampioenschap tripletten. Voor het eerst was er patat te koop uit de keuken zonder dat er frituurvet voor nodig was, want dat mag niet in onze keuken. Door middel van een zg. airfryer uitgeleend door Frits en Margo, was dit mogelijk. Ook op het menu de heerlijke Sinysoep.

Zeven teams hadden zich opgegeven maar dat betekent nog altijd 21 leden aan het spelen.Natuurlijk de competitieteams of 2 van de 3 spelers in een team met een invaller.

Met zeven teams natuurlijk elke ronde een vrijloting. Die leverde gratis en voor niets een 13-6 winst op. Aan de andere kant zit je dan wel minsten een uur stil.Met nog 1 ronde te gaan stonden er 4 teams nog erg dicht bij elkaar en maakten alle vier nog kans op de finale. De slechtste kaarten hadden John Bosman, Ans Nootenboom en Günter Kutzora, want zij hadden de vrijloting en bleven daarom op 3 winstpartijen steken.

De overige hoefden alleen maar de laatste partij te winnen. Nieuwe leden Johnny Saalmink, Kevin Splithof en Theo van der Meer wonnen de laatste partij en waren al zeker van de finale.Ze hadden alleen verloren van Peter Hietbrink, Cor Nootenboom en Fred Lamberts. Ook dat team kwam uiteindelijk op 4 winstpartijen.Iedereen had ergens wel een partij verloren wat maar aangeeft hoe dicht iedereen bij elkaar zat.

In de finale gingen Johhny, Kevin en Theo goed van start met meteen een werpronde van 4 punten. Daarna zakte het in en konden zij hun goede spel niet meer vast houden. Theo plaatste tegenvallend en Johnny was de weg kwijt met schieten.Kevin bleef wel redelijk goed gooien maar kon het vaak niet in zijn eentje redden.

Peter schoot niet zoals op andere momenten van de dag en Cor plaatste samen met Fred erg goed op de eerste mene na. Daarmee een terechte overwinning hoewel ze nog 2 punten weggaven met een gewaagd schot. Peter en Cor gaan samen met Patrick vd Schief de competitie in, maar ook Fred heeft al aangegeven meer toernooien te willen gooien.

Wat een kampioenschap allemaal met een mens kan doen.