Nieuws

3
mrt

Verenigingscomptitie 2014

Twee weekeinden achter elkaar moest het VK team van Boul’Animo in actie komen. Allereerst tijdens de afdelingsvoorronde om zich te plaatsen voor het landelijke gedeelte.

Omdat maar 3 verenigingen zich hadden opgegeven en Boul’Animo de eerste partij niet in actie hoefde te komen stonden zij meteen in de finale. EJBA uit Arnhem had gewonnen van HKB uit Harderwijk.

Het werd een zwaarbevochten overwinning tegen een sterk spelend Arnhem. Na de triplette partijen was de stand 1-1 en dus moesten er 2 doublettepartijen gewonnen worden. Nettie en Dennis wonnen overtuigend met 13-0, maar René en Theo stonden snel ver achter.

De beslissing viel uiteindelijk bij een sterk spelende Jeroen en Herman die met 13-7 de partij met goed schietwerk naar zich toetrokken.

Aldus een week later naar Nieuwegein voor het landelijke gedeelte. Omdat Jeroen op vakantie ging moest er een invaller mee en dat werd Patrick van der Schief.

Tegen ’t Dupke mocht hij zijn debuut maken samen met Herman en Theo. Tegenpartij speelde zeer sterk en Boul’Animo niet. Zo simpel was het.een 0-13 stond snel op het bord. Het andere triplette met René, Nettie en Dennis boden duidelijk meer tegenstand maar konden niet tegen het sterk plaatsende mix team van het Dupke.

Een bijna onmogelijke opgave om nog 3 doublette partijen te winnen. Toen ook Nettie en Dennis al snel met 0-8 achter stonden zonk de moed in de schoenen.

Toch wisten zij de partij helemaal om te draaien en stonden ineens voor, en sterker nog zij wonnen de partij. Op dat moment stonden René en Theo ook op winst, dus we konden voor een daverende stunt zorgen.

Ook Herman en Patrick gingen erg goed mee met de tegenpartij. Helaas op het einde zakten ze wat in door twee mindere mene’s te produceren waar op dit niveau de tegenstander meedogenloos van kon profiteren.

Toen zij hadden verloren stonden Theo en René op 12-11 voorsprong en hebben de laatste mene nog wel afgemaakt. Deze wonnen ze met 13-11 maar deed er eigenlijk niet meer toe.

’t Dupke kwam niet veel verder dan de volgende ronde want daar werden ze van de mat gespeeld door het sterke MIDI.

De winst ging uiteindelijk naar Les Cailloux dat in de finale ’t Zwijntje versloeg. Daarmee hoeven zij ook volgend jaar geen voorronde te spelen.