Nieuws

13
jun

Boul’Animo laat van zich horen tijdens NK Tripletten

Het team met twee Boul’Animo leden (Mourad el Ansari, Theo van der Meer) en vriend van de club met o.a. een reclamebord in de hal, Patrick Bakens kende een goed Nederlands kampioenschap.

Normaal gesproken een kampioenschap over twee dagen maar vanwege 30 teams werd besloten het NK op één dag af te werken. Het systeem werd nog wel veranderd van 4 naar 5 partijen volgens het onzuiver Zwitsers systeem. Dat betekent dat je er minstens 4 moest winnen om bij de beste 4 teams te komen. En zelfs dan was je nog niet helemaal zeker.

Mourad, Theo en Patrick wonnen de eerste 4 partijen en verloren nipt van de uiteindelijke Nederlands kampioen Kees Koogje, Ali Doualeh en Essa Agzoul op tijd, 11-12. Het was uiteindelijk genoeg om na de voorronden op de derde plaats te eindigen.

In de halve finale tegen meervoudige kampioenen Edward Vinke, Mark Norder en Marco van Saane stonden Mourad, Theo en Patrick met 8-2 voor, maar vanwege een wissel bij de tegenpartij konden de Diernaren geen vuist meer maken. Door zeer efficiënt plaatswerk van de tegenpartij maakten zij uiteindelijk het verschil.

In de finale was dit team geen schim meer van de vorige partijen en Kees, Ali en Essa wonnen de finale overtuigend (13-1). Zij kropen trouwens in de andere halve finale nog door het oog van de naald door na een 1-11 achterstand toch nog te winnen van Remco de Jong, Leo Bos en Tim van Drunen Littel van PUK.

Met dit resultaat is Boul’Animo toch weer een beetje op de kaart gezet.