Nieuws

27
apr

Nieuwe boulesbaan in De Steeg feestelijk geopend

Precies een week geleden kregen we het verzoek of wij als Boul’Animo wilden assisteren bij het openen van de splinternieuwe boulebaantjes bij buurtcentrum Het Parkhuis in De Steeg. Op initiatief van buurtbewoners werden door firma Rijneveld twee speelvelden aangelegd. Een oproepje in de appgroep leverde al snel 7 leden op die wel wilden meehelpen. En dat op Koningsdag

Maar daar bleef het niet bij want we mochten ook een aantal leden verwelkomen die spontaan kwamen kijken.

Onderonsje met de Burgermeester

Onze leden speelden onder grote belangstelling even een onderling partijtje totdat de opening officieel gemaakt moest worden door de Burgermeester Carol van Eert die hiervoor speciaal was uitgenodigd. Na het dankwoord gooide hij samen met de oudste inwoner van De Steeg een boule door een hoepel en was de opening een feit.

Dankwoord van de burgermeester met één van de initiatiefnemers

Eerste boule door de hoepel

Nettie Lensink legde nog even de spelregels uit en toen was het tijd voor een onderling toernooitje voor de inwoners van De Steeg onder begeleiding van onze leden.

Nettie geeft nog even uitleg

In het begin lagen de boules nog ver van de but maar ging steeds beter. De leercurve was zeker groot. De finale werd enthousiast en ook fanatiek gespeeld. De winnaars waren dan ook zeer verguld met hun prijsje en natuurlijk de eeuwige roem als eerste winnaars in De Steeg ooit.

 

De finalisten met de Boul’Animovlag

De uiteindelijke winnaars

Wij werden netjes ontvangen en verzorgd en hebben ons weer van onze beste kant laten zien. We hebben ook wat folders uit kunnen delen dus wie weet komen we de inwoners van De Steeg nog eens tegen in Dieren.

De volledige foto impressie is te vinden op facebook.

Facebook