Nieuws

11
mrt

NPC speeldag 12 alleen team 2 in de arena

Alweer speeldag 12 van de NPC en ons eerste team had een vrijloting omdat Les Cailloux nog voor de competitie zich teruggetrokken had. In hun poule moesten wel de nummers 3 en 4 tegen elkaar. De Gooiers uit Hilversum konden bij winst dit weekeinde al kampioen worden. Ons tweede team had daarom de hele speelhal voor zichzelf. 

Zij moesten tegen het team van Mazijk de Petanque uit Wijk bij Duurstede. Dit team stond er niet goed voor mede omdat zij halverwege de competitie een medespeler moesten missen vanwege een overlijden. Het zat hun vooralsnog niet mee en hadden ook al een wedstrijd mede hierdoor moeten missen.

Toch wilden zij er alles aan doen om het Boul’Animo zo lastig mogelijk te maken. De stand na de doubletten partijen was dat Boul’Animo 2 twee van de drie partijen wist te winnen.Een goed begin. Na de triplette partijen kregen beide teams er een punt bij wat de tussenstand op 3-2 bracht.

Er lagen voor beide teams nog allerlei kansen om punten te halen maar Boul’Animo 2 liet zien dat zij in de bovenste regionen van de 5de klasse thuis horen. Zij wonnen twee partijen redelijk snel met 13-0 en 13-3. Daarmee al de volle punten in de zak. De laatste partij was het tegenovergestelde. Deze leek met groot gemak naar Mazijk te gaan. Boul’Animo gooide er op de stand 3-10 een wissel in. Dit leek niet meteen te helpen want zij stonden in no-time met 3-12 met de rug tegen de muur.

Toch kwam ineens de ommekeer en wisten de Boul’Animoers de kansen nog te keren en toch nog te winnen met 13-12. Daarmee misschien een beetje geflatteerde 6-2 overwinning.

Toch weer goede zaken gedaan in de NPC voor team 2.

Tussenstand vanaf maandag:

Team 1
Team 2