Nieuws

9
mrt

Frank en Johnny winnen overtuigend Winteravond in Doetinchem

Het is alweer maart en daarmee werd op de tweede woensdag in de maand de laatste dag van de winteravondcompetitie in Doetinchem afgewerkt. Dit jaar weer eens een hele competitie na een paar jaar coronaperikelen en die ging voor Boul’Animo niet altijd zonder slag of stoot. Veel teams hebben ergens wel een keer een invaller nodig gehad. Op de laatste dag was er zelfs een team bij dat helemaal vervangen moest worden.

Zoals elk jaar werd ook nu de ranglijst voor de laatste avond opgemaakt. Daarna poule indeling met steeds 4 teams op basis van die ranglijst. In elke poule (via een halve competitie) kon de nummer één nog een boodschappenmandje ophalen. Helaas gingen er weinig mandjes terug naar Dieren.

Nettie Lensink en Alexander van der Poll hadden een hele lastige tweede partij van de avond tegen clubgenoten Kees Tabink en Jan Jansen. Die partij duurde heel lang maar toch wonnen Nettie en Alexander met maar een klein verschil. Ze hadden de eerste ook al gewonnen en lagen daarmee op schema. Toevallig troffen zij in de laatste partij een team dat er ook al twee had gewonnen. De winnaar zou de boodschappenmandjes ophalen. Ook deze partij duurde erg lang en ging puntje voor puntje. Het is dat er tijdens een wedstrijd petanque geen gelijkspel bestaat, anders had deze partij dat verdient. Nettie en Alexander wonnen na de slijtageslag de boodschappen.

In de hoogste poule vonden we twee Boul’Animoteams. Cor Nootenboom met Jeroen van der Mei en Frank Schepers met Johnny Saalmink. Die moesten dan ook tegen elkaar in de tweede partij. De uitslag was een beetje geflatteerd maar ging terecht naar Frank en Johnny. Zij wonnen ook de laatste partij en daarmee hun poultje.

Dan was er uiteraard ook nog de totale einduitslag. Het mag geen verrassing zijn dat Johnny en Frank ook hierin boven aan stonden. Zij hadden maar een paar lastige wedstrijden en de rest werd met grote cijfers gewonnen. Het saldo van plus 156 sprak dan ook boekdelen.

Op de tweede plaats Cor en Jeroen die daarmee ook nog een enveloppe op mochten halen.

Foto’s onder de einduitslag.

Einduitslag

De Dierense prijswinnaars:

Alexander en Nettie en de gewonnen boodschappenmand

Frank en Johnny eerste in de hoogste poule.

Jeroen en Cor op de tweede plaats overall

Opnieuw Johnny en Frank, nu met de prijs als kampioenen van de winteravondcompetitie