Nieuws

12
mei

Grand Prix Animo beker naar Ali en Osman

Dit jaar alweer de veertiende editie van onze Grand Prix Animo. Het hadden er al zestien kunnen zijn maar twee jaar Corona gooide roet in het eten.

De inschrijflijst liep snel vol, maar tegen de tijd dat de Grand Prix steeds dichterbij kwam gingen er ook weer veel af. Dit jaar maar liefst 16 afmeldingen in totaal, een triest record. Zodoende hielden we maar 44 teams over van de 48 die we konden hebben.

Aan de vrijwilligers van de club had het niet gelegen. De banen hadden er nog nooit zo netjes bij gelegen. De keuken en de bar waren goed bezet met zelfs een ploegendienst.

Wedstrijdleider Johnny Saalmink had het toernooi goed voorbereid en had zelfs wat merchandise mee om te verkopen.

Een aantal spelers uit Berlijn hadden de oversteek weer gemaakt. Het weer was heerlijk dus niets stond ons in de weg om iedereen een leuke dag te bezorgen.

Er zaten spannende partijen tussen met ook regelmatig een verrassende uitslag. Het was voor een aantal teams te lastig om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Die teams werden in een troosttoernooi geplaatst en daarin konden zij zich revancheren dmv het spelen van 3 voorgelote partijen.

Bij de winnaars veel Boul’Animo leden te vinden. Jan Jansen en Kees Tabink wonnen overtuigend alle drie de partijen en werden winnaar van het troosttoernooi. Ook ongeslagen Rick Brietenstein met Ron Zwiers. Het plussaldo van +5 verraad dat zij 3 spannende partijen hebben moeten spelen.

Sabine Diks met Jelle Thuis waren de beste met twee winstpartijen al lag dat allemaal heel dicht bij elkaar.

Uitslag troosttoernooi

In het hoofdtoernooi vinden we vele gerenommeerde namen terug. De verliezers van de eerste ronde gingen verder in de A complementaire. Ook via het afvalsysteem werd dit toernooi verder afgewerkt.

De halve finales gingen tussen Henk en Henna Hoefakker tegen Dennis Pol en Xander Steijns en Jeroen van der Mei en Raymond Tonen tegen Daniël van Mourik en Dyonne van der Meijden. Henk en Henna wonnen hun partij net als Jeroen en Raymond. De finale ging uiteindelijk met grote cijfers naar de routiniers Henk en Henna.

In het hoofdtoernooi tenslotte werden spannende partijen gespeeld met veel bekende namen die je er misschien ook wel ook zou verwachten. De winnaars van vorig jaar deden het ook dit jaar goed. Mourad el Ansari en Dennis Nugteren haalden niet helemaal zonder slag of stoot het hoofdtoernooi maar waren daarna bijna niet te kloppen. Bijna, want in de finale stonden zij tegenover Osman Jibril en Ali Doualeh. Mourad en Dennis wonnen hun halve finale van Stephan Tabben en Marcel van Nieuwenhuizen, Osman en Ali wonnen van Jeroen Brinks en Dani Rodriguez

De finale werd uiteindelijk gewonnen door Ali en Osman met 13-6. Zij hebben dit jaar de wisselbeker in hun bezit.