Nieuws

8
okt

Mourad Tète â tète kampioen 2018

Wat een verschil met de verregende afsluiting van de zomeravondcompetitie. Tijdens het clubkampioenschap tète â tète was het de hele dag prachtig mooi weer en dat voor begin oktober.

Helaas net geen 18 deelnemers maar 17 zodat er elke ronde een vrijloting was. Winnaar van de zomeravondcompetitie, Theo van der Meer, had het genoegen als eerste de vrijloting te krijgen. Daarna won hij de 2de, 3de en 4de partij maar toen stokte zijn spel en verloor hij achtereenvolgens van Günter Kutzora en Peter Hietbrink. Beide spelers haalden mede hierdoor  de halve finale.

Mart van Tol kwam uiteindelijk ook op 4 winstpartijen en bleef Theo met 1 pluspunt voor in de eindrangschikking. Ans Nootenboom werd uiteindelijk 7de met ook 4 gewonnen partijen. Willy Demmink werd de beste speler met 3 gewonnen partijen

De andere twee finalisten werden Johnny Saalmink en Mourad el Ansari. Johnny met 5 gewonnen partijen en Mourad had net als Günter alles gewonnen.

De halve finales waren mooie partijen om te zien waarbij Peter van Günter wist te winnen en Mourad van Johnny. De finale tussen Mourad en Peter werd een spannende maar oud Nederlands kampioen tète â tète van 2009 Mourad wist toch te winnen.