Nieuws

18
mei

Mourad en Dennis winnen tweede wisselbeker in 6 dagen tijd

Hemelvaartsdag 2023 was weer, zoals traditioneel, ingepland voor het Hazenbergtoernooi in Brummen.  Veel teams van Boul’Animo die tijdens de Grand Prix Animo aanwezig waren deden ook dit keer mee.

‘S ochtends was het nog best fris maar toen het zonnetje eenmaal door kwam en de wind wat ging liggen was het weer prima bouleweer.

Dit jaar zo’n 30 teams uit het hele land. Weer een grote delegatie van “De Goede Worp” uit Den Haag. Maar ook uit Hattem en Apeldoorn. Boul’Animo was weer sterk vertegenwoordigd met zo’n 8 teams. Wedstrijdleider Henk van der Mei had ervoor gezorgd dat niemand van de eigen club in de voorronden tegen elkaar hoefde.

Vele teams van onze club wisten er twee te winnen waardoor de A-Poule volstroomde met Boul’Animo teams. Er was daarom geen ontkomen aan dat een aantal tegen elkaar moest spelen.

Dit jaar was geregeld dat ook de voorrondepartijen meetelden dus je moest al vanaf de eerste partij scherp zijn. Voor zover ik weet zaten alle teams van onze club in de A of B-poule. Niet één team in de C-Poule. Dat is best een goede prestatie.

Al met al vielen maar twee teams in de prijzen, en ook nog allebei in de A-Poule. Cor Nootenboom met Theo van der Meer werden met 4 winst en plus 25 derde. Daarmee bleven zij nipt Bauke Veltman met Marco van Wageningen voor. Ondanks dat zij de laatste partij wonnen van Cor en Theo kwamen zij nog 4 pluspunten te kort.

Maar ongenaakbaar waren net als tijdens de Grand Prix Animo Mourad el Ansari met Dennis Nugteren. Zij hadden alles gewonnen en kregen over de hele dag maar 8 punten tegen. Zodoende wonnen zij de Hazenberg wisselbeker en daarmee de tweede hoofdprijs in 6 dagen.

 

Mourad en Dennis kampioenen

Cor en Theo derde plaats