Nieuws

14
mei

GPA 2023, Beker blijft in Dieren

Na weken van grijs weer was het tijdens de Grand Prix Animo prachtig mooi weer. De banen lagen erbij om door een ringetje te halen, het terras was mooi aangekleed, de buitenkeuken geïnstalleerd. Alle ingrediënten voor een mooi bouletoernooi.

Ook de wisselbeker was weer in Dieren afgeleverd. Zo kon iedereen zien wat nou eigenlijk de Grand Prix is.

In de aanloop naar het toernooi hadden we dit jaar te maken met heel veel afzeggingen. Ook andere toernooien op deze dag zorgde voor zware concurrentie. Desondanks hadden we 45 teams van de 48 die we kunnen hebben op ons terrein. Op het laatste moment konden nog twee toeschouwers aan elkaar gekoppeld worden om de 46 vol te maken.

Na de twee voorronde partijen kon het toernooi beginnen met het afvalsysteem. In het hoofdtoernooi 32 teams. In de B-poule de overige teams. Na de eerste partij werden de verliezende teams ingedeeld in complementaire toernooien.

In het hoofdtoernooi maar liefst 3 Boul’Animo leden in de halve finale. Mourad el Ansari samen met Dennis Nugteren en Theo van der Meer met Jakob Huitsing. Zij moesten uitmaken wie naar de finale mocht. Deze partij werd gewonnen door Mourad en Dennis.

De andere halve finale ging tussen Alex van der Meer (geen familie van Theo) met Rick Bongaerts tegen Stephan Kooistra met Rene van Dijk van de Nijeboulers. Het team uit Nijkerk wist deze partij te winnen.

Mourad en Dennis wonnen de finale en werden de nieuwe eigenaars van de wisselbeker.

Speciale vermelding is er nog voor Mieke Evers en Mart van Tol die het tot de kwartfinales schopten.

In de A complementaire opnieuw succes voor Boul’Animo want Dennis en Mandy Nootenboom wonnen de finale van Eddie Hollestelle en Bianca Braat. Andere halve finalisten waren Jeroen van der Mei met René Vreeswijk en Nettie Lensink met Dick Meyer.

Tenslotte het B-toernooi. Daar helaas geen succes voor Boul’Animo leden. Wel voor Willem Jongerius en Walter Advocaat van DOSC uit Den Dolder die wonnen van Marco van Wageningen en Jeanet Hartgers van het Zwijntje in de ene halve finale. De andere halve finale ging tussen Henk en Henna Hoefakker tegen Edwin van de Ende met Dirk Walraven allen van Randenbroek in Amersfoort. Edwin en Dirk wonnen en wonnen uiteindelijk ook de finale.

Na de prijsuitreiking was het nog erg gezellig en kunnen we ons weer op gaan maken voor het volgende toernooi maar niet voordat we alle vrijwilligers van de bar, de keuken, de lootjesverkopers en iedereen die de afgelopen week de handen uit de mouwen hadden gestoken enorm te bedanken.