Nieuws

10
dec

Mart van Tol wint snerttoernooi

Het laatste toernooi van het jaar is traditioneel het snerttoernooi. Open voor leden van Boul’Animo maar ook voor donateurs. Zo af en toe kon dit toernooi geen doorgang vinden vanwege de weersomstandigheden en ook dit keer zag het er niet goed uit.

In de ochtend regende het hevig en het eerste veld naast de kantine stond bijna helemaal blank. Gelukkig hebben we nog twee velden en daar kon prima op gespeeld worden.

Het weer werd zelfs steeds beter en we hebben op 2 kleine buitjes na een hele droge dag gehad.

Wel waren er problemen bij de opstart want de pc wilde ons wedstrijdprogramma niet opstarten. Gelukkig waren er maar 14 spelers dus dat kon prima met de hand en uit het hoofd rekenen opgelost worden. Via internet werd een schema voor 3 wedstrijden melee gevonden en daar moesten we het dan maar mee doen.

Toch waren er weer mooie partijen bij die op het scherpst van de snede gespeeld werden. Na 3 partijen hadden Mart van Tol en Theo van der Meer alle partijen tot dan toe gewonnen. De winnaar van deze partij zou een grote stap zetten naar de eindoverwinning. 

Theo speelde met Mieke Evers en kwamen snel op grote voorsprong. Mart speelde met Evert van den Enk en lieten zich niet zomaar opzij zetten. Uiteinddelijk konden Theo en Mieke de partij net niet uitmaken en een mene later deden Mart en Evert dat wel. Een mooie partij met een 13-12 uitslag.

Mart won uiteindelijk ook zijn laatste partij en was daarmee de enige met alle partijen gewonnen.

Theo werd tweede op 1 pluspunt minder gevolgd door Cor Nootenboom die er ook 4 had gewonnen.

Complete uitslag: klik hier