Nieuws

17
feb

Boul’Animo 2 kampioen 5de divisie

Speeldag 11 alweer en vandaag kon het al gebeuren voor Boul’Animo 2 om kampioen te worden. Dan moest er wel uit gewonnen worden van PC Montferland die hun thuiswedstrijden bij PC Doetinchem speelt. BA 2 was nog steeds ongeslagen en Montferland had nog niet gewonnen. Wel 4x gelijk.

Voor team 1 stond er niets meer op het spel. Zij moesten uit naar Dongen (tussen Tilburg en Breda) en konden net aan een team met genoeg spelers opstellen. Thuis werd het nog wel 7-1 en toch ook nu waren de Dierenaren te sterk. De einduitslag werd uiteindelijk 6-2 en gelukkig eindelijk weer 2 punten in de pocket.

Maar het verhaal van het weekend werd natuurlijk BA 2 dat vandaag al kampioen kon worden en daarmee promoveren naar de 4de divisie

Op papier zou het moeten kunnen maar er gebeuren altijd gekke dingen in een kampioenswedstrijd en zo ook dit keer. Ondanks dat Montferland nog geen wedstrijd had gewonnen speelden zij vandaag erg sterk. met name op het pointeren gebied.

Na de eerste doubletten partijen was er nog niets aan de hand. Twee werden er gewonnen en de derde kon na een aardige achterstand toch nog bijna gewonnen worden. Maar ook na een wissel wisten het team uit Montferland het hoofd koel te houden en wonnen de deze partij. Een 2-1 voorsprong voor Dieren was precies wat BA 2 wenste.

Ondertussen was de hal volgestroomd met supporters uit Dieren en omstreken. Zeker 20 leden wilden BA 2 het kampioenschap binnen zien halen.

Maar dat ging ineens heel lastig worden omdat beide tripletten partijen verloren gingen. Tussenstand 2-3 en Dieren stond met de rug tegen de muur.

Bij de laatste doublettenpartijen werd er gelukkig al snel één gewonnen wat de stand weer op 3-3 bracht. Toen stonden de andere partijen ook op voorsprong maar het ging allemaal moeizaam. Om dit weekend al kampioen te worden moesten ze allebei gewonnen worden.

Kansen gingen over en weer en na een behoorlijke strijd gingen ze allebei met klein verschil naar Dieren. De opluchting en het gejuich moet ook in Dieren te horen zijn geweest.

Daarmee is het kampioenschap een feit maar het team wil de laatste paar partijen hun sportieve plicht vervullen. Vanaf nu staat alles in het teken van de voorbereiding op volgend seizoen.

Namens de hele club van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Dat gaan we op de club zeker nog een keertje vieren.

De tussenstand vanaf maandag weer zien via onderstaande links
Tweede Divisie Team 1
Vijfde Divisie Team 2