Nieuws

2
jun

Veel succes bij NC 2014

Dit jaar 4 teams actief in de NC (Nationale Competitie). Twee in de Zonale 2de klasse en twee in de landelijke Hoofdklasse.

Helaas maar 8 teams in de tweede klasse en de NJBB had besloten dat zij dan maar een hele competitie moesten spelen in plaats van een halve zoals gebruikelijk in alle overige poules. Daarnaast moesten zij aardig wat kilometers maken. Zo trokken zij al naar Groningen en de laatste dag naar Steenwijk.

Cor Nootenboom, Peter Hietbrink en Patrick van der Schief speelden voor het eerst in deze samenstelling en met wisselend succes. Al met al wisten ze door hun ervaring toch genoeg partijen te winnen om tweede te worden op onderling saldo. Omdat de eerste 3 teams promoveren mogen zij volgend jaar uitkomen in de Eerste Klasse.

Jeroen van der Mei, Herman Hamer en Henk Schoolderman werden op voorhand als favorieten bestempeld en dit maakten ze overtuigend waar. Graag hadden ze alle 4 de dagen met elkaar gespeeld maar Henk kreeg een fietsongeluk en moest de derde dag laten schieten. Gelukkig kan Boul’Animo een blik met goede spelers open trekken en Fred Lamberts kon 1 dag invallen. Met overmacht werden zij kampioen.

In de landelijke competitie gingen beide teams als een speer uit de startblokken. Beide teams wonnen de eerste dag al hun partijen. Daarna zakte het team van Dennis Nootenboom, Nettie Lensink en Teake van Bilzem wat terug en moesten op de laatste dag nog oppassen om niet te degraderen. Maar na twee winstpartijen konden ze ineens nog meedoen om de promotieplaatsen. De andere teams maakten echter geen fouten meer en daar waren zij wel van afhankelijk.

Johnny Saalmink, Theo van der Meer en Wim van Ree waren dus ook al goed begonnen en de tweede dag hoefden ze maar 3 partijtjes te spelen omdat er 2 teams zich hadden teruggetrokken. Na 8 partijen waren zij nog steeds ongeslagen. Op de derde dag wonnen ze de eerste partij, maar toen kwam de klad er een beetje in.

Zij moesten een aardige dreun incasseren met een 12-13 verlies, maar pikten het weer goed op de partij erna, 13-0. Daarmee was promotie naar de Ereklasse al bijna een feit. De laatste dag hoefden ze voor de promotie maar 1 partij te winnen, en dat moest met René Vreeswijk als invaller geen probleem zijn. Toch verloren zij de eerste wedstrijd van een zeer sterk spelend team uit Bergen op Zoom. Onbegrijpelijk dat die zo laag stonden. De tweede wedstrijd werd dan gelukkig met veel moeite gewonnen.

Ondertussen werd bekend dat naaste concurrenten ook niet goed genoeg tegen de zenuwen bestand waren en lieten steek na steek vallen. Toen de laatste wedstrijd eindelijk weer als een trein liep kon het kampioenschap hen niet meer ontgaan.

Daarom volgend jaar recht op één Ereklasse plaats (niet uniek voor Boul’Animo overigens, Jeroen, Nico en Peter wisten dat kunststukje ook al eens te evenaren), Één Hoofdklasse plaats en twee 1ste klasse plaatsen. Het moet toch mogelijk zijn om binnen niet al te lange tijd 4 teams in het landelijke gedeelte van de NC te krijgen.