Nieuws

4
apr

Topdivisieteam maakt nog steeds kans op handhaving

Het is een tijdje stil geweest op de website voor wat betreft de NPC. Het tweede team staat laatste en kan in de laatste wedstrijd van het seizoen niet meer voorlaatste worden waardoor degradatie een feit is geworden. Het eerste team stond er ook niet goed voor maar de tweede helft van het seizoen gaf een heel ander beeld dan de eerste helft.

Na de deceptie uit tegen Petangeske in Bergen op Zoom (1-7) krabbelde het team weer een beetje op door met wat geluk te winnen van naaste concurrent MIDI uit Delft. Het punt was na 2 partijen al binnen, maar met winst werden de kansen op handhaving weer wat rooskleuriger. Twee doublettepartijen werden al snel verloren, en de laatste doublettepartij had het ook erg moeilijk. Door een ongelukkig schot van de tegenpartij werd toch nog gewonnen.

De andere naaste concurrent wachtte daarna op ons, uit tegen Badhoevedorp. Belangrijke spelers konden er niet bij zijn, maar de rest van het team veerde op en begon wat partijen te winnen. Met een 4-3 voorsprong was er nog maar één partij bezig. Zij hadden in het begin van de partij een grote achterstand opgelopen maar kwamen ver terug. Helaas net te laat waardoor we hier een kostbaar puntje moesten morsen.

Twee weken later tegen PUK in Haarlem was het team weer op volle sterkte. Twee mix partijen en twee doublette partijen werden gewonnen waardoor we toch nog een punt mee naar huis namen tegen de kampioen van vorig jaar.

De partij tegen de Gooiers uit Hilversum werd een beetje een deceptie. Ondanks dat de mix goed speelden en hun eerste twee wedstrijden wist te winnen en er ook een triplettepartij werd gewonnen konden de overige doubletten geen vuist maken. Ondanks dat we na de triplette partijen met 3-2 voor stonden moesten we toch de belangrijke punten laten liggen hoewel de mix alle kans had om te winnen. Waar zij tegen PUK nog twee keer wonnen met 13-12, verloren zij nu met dezelfde cijfers.

Les Cailloux uit Zeist had de week voor onze ontmoeting de kans op het kampioenschap uit handen gegeven door gelijk te spelen tegen ’t Dupke. Ondanks deze deceptie stelden zij toch een representatief team op met meerdere WK gangers en begonnen zij voortvarend. De mix ging gelijk op en won uiteindelijk de eerste partij. De andere doubletten stonden de Boul’Animo teams ver achter maar bleven knokken. Met zeer veel karakter werden de twee doublette partijen toch nog gewonnen waardoor we met 3-0 voorkwamen waar we van tevoren nooit op hadden durven hopen.

In de triplette partijen ging er één partij snel naar Boul’Animo waardoor we toch weer een zeer belangrijke punt konden bijschrijven, maar we roken kansen op meer. De triplettemix ging helaas verloren en net als tegen de Gooiers een week eerder wisten we dat we dat de laatste 3 doublettepartijen zeer belangrijk zouden zijn. Helaas gingen 2 partijen verloren hoewel er zeker bij de mix kansen lagen op winst. Eerlijk is eerlijk, Les Cailloux speelden een ongelukkige 3de doublettepartij. Met veel moeite werd deze gewonnen door Boul’Animo waardoor we zeer onverwacht 2 punten mochten bijschrijven. Daarmee was de teleurstelling tegen de Gooiers meteen weer vergeten.

Met nog één wedstrijd te gaan, tegen de inmiddels kampioen ’t Dupke staan we 1 punt los van naaste concurrent MIDI en hebben we een beter partijsaldo. Onder andere omdat zij met maar liefst 8-0 verloren van de Gooiers. MIDI moet dus winnen van Les Cailloux om ons weer voorbij te gaan mochten wij verliezen en zich daarmee te handhaven. Bij gelijkspel of verlies voor hen is het voor MIDI over in de Topdivisie. Zelf hebben we aan één punt genoeg om de zaken in eigen hand te houden en handhaving veilig te stellen.

Aanstaande zaterdag is in Doetinchem de laatste wedstrijd, aanvang 12.00 uur.