Nieuws

9
apr

Boul’Animo 1 weet zich miraculeus te handhaven in de Topdivisie NPC

Na een zwaar seizoen met een ronduit dramatische eerste helft van de NPC stond het eerste team er op zijn zachtst gezegd niet goed voor. Na de eerste ronde tegen alle teams had Boul’Animo 1 nog maar 2 punten verzameld uit 2 gelijke spelen. Ook de tweede helft begonnen we niet sterk met een 1-7 verliest tegen Petangeske uit Bergen op Zoom.

Daarna kwam op een of andere manier de ommekeer. Gelukkig waren er twee teams die ook aan het zoeken waren naar de juiste vorm zodat het een spannende tweede helft beloofde te worden, want beide teams moesten daarna tegen Boul’Animo.

Tegen MIDI werd eindelijk eens gewonnen en een week later tegen PUB werd gelijkgespeeld. Daarmee hadden we al meer punten in the pocket dan in de hele eerste helft. Ook tegen PUK, de kampioen van vorig jaar, konden we onze goede vorm vasthouden en sleepten we er nog een gelijkspel uit. We waren er daarmee nog steeds niet en we hadden grote kansen tegen de Gooiers uit Hilversum om in ieder geval 1 puntje te pakken. We gingen met een 3-2 voorsprong de laatste partijen in, maar het werd een deceptie, 3-5 verlies.

Met alleen de nummers 1 en 2 nog op het programma en 1 punt achterstand op MIDI, PUB was toen al min of meer uitgeschakeld, moesten we toch nog ergens punten zien te sprokkelen.

Les Cailloux uit werd een bijzondere dag. Eerlijk is eerlijk, zij hadden niet hun topteam kunnen opstellen, maar toch speelden er nog minstens 5 WK of EK gangers mee. En op de manier waarop zij op de baan stapte was duidelijk dat ze toch echt wel wilden winnen. Na een uur spelen zag het er niet goed uit voor Boul’Animo. In twee doublettepartijen een aardige achterstand, maar beide konden worden omgebogen tot een kleine overwinning. De mix had een iets grotere uitslag. In de triplette partijen wisten we er 1 gemakkelijk te winnen en stonden we al met 4-0 voor. Het puntje was daarmee ook voor ons heel verrassend al binnen. De mix werd nu verloren. Om kansen in eigen hand te houden moest er zeker nog 1 partij gewonnen worden. De mix en een doublettepartij konden dat niet voor elkaar krijgen en de laatste doublettepartij ging de hele wedstrijd gelijk op, al lagen uiteindelijk de meeste kansen toch bij ons. Met weer een zeer klein verschil werd deze toch nog gewonnen en was de ontlading groot, want MIDI verloor uit tegen de Gooiers met maar liefst 8-0 en stonden wij 1 punt op hen voor.

De laatste wedstrijd moesten we gelijk spelen om zeker te zijn van handhaving, maar ’t Dupke uit St. Michielgestel liet zien dat zij de terechte kampioenen waren van de 2016/2017 editie van de NPC. Met zeer degelijk spel wonnen zij met 6-2. Laat in de middag kwam het verlossende bericht uit Zeist dat MIDI met 3-4 achter stond en ons daarmee niet meer kon inhalen. Daarmee is voor het tweede jaar op rij handhaving in de hoogste divisie een feit.

Het tweede team had ook een goede dag en won hun laatste wedstrijd, maar desondanks bleven zij op de laatste plaats steken.