Nieuws

3
jul

Ster van Middachten 2017 met jonge Duitse winnaar

De Ster van Middachten werd ook dit jaar weer redelijk goed bezocht. Zowel spelers uit de regio als landelijke wedstrijdspelers hadden de weg weer gevonden naar Dieren. Naast al dat Hollandse geweld ook een behoorlijke delegatie uit het bevriende Berlijn. Onder hen ook een jong Duits talent, Sebastian Junique, die het aldaar al geschopt heeft tot de landelijke jeugdselectie.

Tijdens het spontaan georganiseerde vrijdagavond supermelee toernooitje liet hij al van zich spreken met 2 winstpartijen maar ook op het toernooi zelf ging het behoorlijk goed. Samen met Cor Nootenboom hadden ze hooguit de eerste partij wat moeite tegen Bart Kouveld en Theo van der Meer (11-13), maar dat was voor het halen van de A-poule geen probleem. In die A poule lieten ze behoorlijk van zich spreken door alle drie de partijen overtuigend te winnen.

Ook de winnaars van vorig jaar, Johnny Saalmink met Jeroen van der Mei, waren weer ongenaakbaar ook zij haalden redelijk gemakkelijk de finale.

Daarmee beloofde het een spannende finale te worden die tot het einde toe spannend bleef. Toch wonnen Cor en Sebastian net aan met 13-11 en zijn de houders van de wisselbeker voor het komende jaar.

tvm_5901

De B-poule werd gewonnen door onze vrienden uit Berlijn Adelino Torres met Marlies Streich voor Hein Timmermans en Marc van den Hurk uit Oss.

Na het toernooi was het nog lang erg gezellig. Ook alle vrijwilligers van de bar tot de catering en iedereen die met de voorbereidingen druk waren, waren moe maar voldaan en die moeten wij dan ook weer enorm bedanken voor hun inzet.