Nieuws

11
nov

Mieke en Mart winnen tweede dag wintercompetitie Doetinchem

Alweer de tweede dag van de wintercompetitie in Doetinchem. Vanwege de coronamaatregelen of vanwege een andere oorzaak waren er minder teams dan vorige keer. Boul’Animo was weer goed vertegenwoordigd. Vorige keer viel niet één team in de prijzen dit keer zou dat anders zijn.

Theo van der Meer en Evert van den Enk kenden een valse start omdat een van de tegenstanders de QR code niet bij zich had. Deze moest ze eerst thuis ophalen voordat zij de hal in mocht. Daarmee begon hun partij wat later dan gepland. Het werd een snelle winstpartij waarmee de tijdsachterstand meteen weer was ingehaald. Desondanks stonden zij ook dit keer als allerlaatste nog op de baan en moesten hard aan de bak om de laatste ook te winnen. Dat lukte ternauwernood en wonnen alle drie hun partijen maar het saldo hield niet over.

Alle andere Boul’Animoteams lieten wel ergens een steekje vallen behalve Mieke Evers en Mart van Tol. De eerste twee werden gewonnen waaronder één met maar liefst 13-1. De laatste moesten zij tegen clubgenoten Nettie Lensink en Dennis Nootenboom. Ook zij hadden de eerste twee gewonnen. Op de lastigste baan van Doetinchem speelden Mart en Mieke heel goed en Dennis en Nettie wat minder. Na een zenuwslopend gevecht wonnen Mart en Mieke en kwamen op 3 winstpartijen.

Mart en Mieke werden hiermee 1ste van de avond. Op de tweede plaats de kampioenen van de eerste speeldag, Eric van de Groep en René Wagenmakers. Zij zijn nog steeds ongeslagen. Ondanks een matig saldo van +17 werden Theo en Evert toch nog derde. Al met al 2 Boul’Animoteams in de prijzen.

Uitslag en tussenstand na de foto’s.

Mart en Mieke, 1ste plaats

 

Theo en Evert 3de plaats