Nieuws

26
feb

In memoriam John Hartjes

We kregen het droevige bericht dat in zijn slaap vredig is heen gegaan ons lid van nagenoeg het eerste uur: John Hartjes.

John is in december nog 88 jaar geworden.

John is voor zover wij weten vanaf de beginjaren van de club altijd lid geweest op een kleine pauze na. Daarom ontving hij in maart 2022 het tegeltje van 25 jaar onafgebroken lid zijn van Boul’Animo.

Vanuit de handen van voorzitter Janneau van Wissem ontving John in maart 2022 zijn tegeltje.

Hij kwam altijd lopend naar de club waarvan de laatste jaren met zijn rollator. De laatste paar jaar kon hij met moeite twee partijen spelen en liet het soms na één partij voor wat het was. . Toch bleef hij, als zijn gezondheid het toeliet, trouw naar de club komen. Zelfs afgelopen donderdag was hij nog aanwezig op de tweede avond van de maandcompetitie.

Wij zullen John vooral herinneren vanwege zijn speciale techniek, al dan niet met sigaar in zijn mond, waarmee hij zeker ook succes heeft gehad.

Zo stond hij in 2012 in de grote finale van het clubkampioenschap tête à tête die hij maar net aan verloor.

Ver terug in de tijd heeft hij in 1994 met Dick van Essen het clubkampioenschap doubletten gewonnen. In 2006 schreef John ook het clubkampioenschap tripletten op zijn naam samen met Pieter Arnts en Erwin Verhaaf.

Vooral zijn verhalen van zijn wandeltochten in de bergen waar hij op wel  4000 meter hoogte (volgens eigen zeggen), met de sigaar in zijn mond, allerlei jongelui er met gemak uit liep zullen we ons nog lang blijven herinneren.

Wij wensen familie, kennissen en onze leden veel sterkte met het verwerken van dit verlies

John, rust zacht.