Nieuws

14
apr

Hel van Hattem

De hel van Hattem suggereert dat het afzien was tijdens het sextette toernooi in Hattem. Na wat warme dagen was het inderdaad wat koeler maar de ochtend begon eigenlijk redelijk goed. Wel de autoruiten krabben maar een strakblauwe lucht. In de middag was het inderdaad even afzien met winterse neerslag en vooral koude wind. De kleine kantine werd zo erg knus en gezellig.

Maar liefst 3 teams van Boul’Animo aanwezig waarvan sommigen nog nooit een sextette van dichtbij hadden gezien. Teams van 6 spelers waarvan iedere speler 1x tête à tête, 2x doublette en 3x triplette zou spelen spelen 6 wedstrijden. Voor een gewonnen tête à tête krijg je 2 punten, doublette 3 en triplette 4 punten. Team met de meeste punten wordt de kampioen.

Het team met Joyce Splithof, Jelle Thuis, Fred Vesterink, Siny Hilverdink, Sabine Diks en Robbert de Haas hadden een lastige dag. Veel spelers die voor het eerst een sextette speelden. Zij hadden zichzelf de koukleumen genoemd maar zij hielden het goed vol met veel spannende partijtjes. Toch een mooie 11de plaats voor hen.

Het team met veel NPC tweede divisie spelers deden lang goed mee voor de prijzen. René Vreeswijk, Alexander van de Poll, Fanny van Uden, Nettie Lensink, Johnny Saalmink en Bert Brinkman (invaller voor Mourad el Ansari) moesten helaas genoegen nemen met de 5de plaats. Aangezien er maar 4 prijzen waren vielen zij net buiten de boot.

Het derde team van Boul’Animo met Cor Nootenboom, Jeanneau van Wissem, Bart Kouveld, Ans Nootenboom, Fred Lamberts en Theo van der Meer had een lastige loting. Uiteindelijk moesten ze tegen de uiteindelijke kampioen, maar ook tegen de nummer 3 en 5. Zij hielden zich goed staande, en Bart Kouveld wist de kampioenen van het Zwijntje 1 van hun 2 verliespartijen te bezorgen in zijn tête à tête. Resultaat met maar 4 partijen verloren een mooie tweede plaats op gepaste afstand van het Zwijntje.

Het Zwijntje met onder andere onze penningmeester Peter Hietbrink werden de kampioen met maar twee verliespartijen.

Op dezelfde dag ook nog een mooi resultaat voor Ellen van Ommen en onze donateur Cor van den Brink. Zij wisten in Epe de tweede plaats in de C-poule te halen.

Volledige uitslag van het sextettetoernooi, klik hier.