Nieuws

15
apr

Peter Paul van Kuijk strandt in eerste ronde NK Tête à tête

Het is Peter Paul op zijn verjaardag niet gelukt zichzelf een mooi cadeau te geven in de vorm van een aantal rondes overleven op het NK tête à tête in Oisterwijk.

Nadat hij zich geplaatst had in Apeldoorn tijdens de districtskampioenschappen met een fraaie 3de plaats moest hij in de eerste ronde aantreden tegen Peter Bonarius van de Gooiers uit Hilversum. Peter Bonarius is geen onbekende bij ons op de club en ervaren tête à tête speler gezien een aantal podiumplekken op dit onderdeel.

Peter Paul liep een beetje achter de feiten aan maar kon toch redelijk aansluiting houden. Op een cruciaal moment pakte een aanvallende geplaatste boule net verkeerd uit waardoor Peter Bonarius één punt kreeg ipv van Peter Paul 2 of 3. Dan hij hij zijn achterstand terug gebracht tot 9-10 en nu werd het 7-11. Dat is in tête à tête toch een behoorlijk verschil. Peter uit Hilversum maakte de partij uiteindelijk gedecideerd af.

Peter Bonarius moest daarna tegen clubgenoot Etienne Callenbach en dat was voor Peter zijn eindstation dit jaar.

De winst ging uiteindelijk naar Kees Koogje dat in de finale onze donateur Essa Agzoul versloeg.

Bij de vrouwen was de eerste plaats voor Anette van Velzen van het Zwijntje uit Apeldoorn. In de finale versloeg zij Daniëlle Snijders van Sporting Badhoevedorp.

De jeugd kende dezelfde winnaar als vorig jaar. Koen Wentink van L’Esprit uit Schiedam wist opnieuw te winnen, dit keer van Jordan Niechcial van Ca Roule uit Heerhugowaard.