Nieuws

16
dec

Eerste editie Maandcompetitie voor Fred Lamberts, Cor Nootenboom Overall kampioen

Er stond voor de finales van de eerste editie van de Maandcompetitie nog van alles op het spel. Natuurlijk streden de beste 16 spelers voor de hoofdprijzen maar op de achtergrond was ook het Overallkampioenschap nog te vergeven.

Laat nu in de eerste ronde van het afvalsysteem tête à tête de nummer 1 in de tussenstand tegen de nummer 2 moeten spelen. Theo van der Meer moest tegen Cor Nootenboom. Mocht Cor winnen was hij de clubkampioen, bij verlies moest hij hopen dat Theo niet de finale zou halen. Het werd een lange en spannende partij die met het kleinst mogelijk verschil naar Theo ging (13-12). Daarmee al zeker 4 punten in de pocket, maar hij had er minstens 8 nodig.dus nog 2 partijen winnen.

Tegen Fred Vesterink won Theo met 13-3 en lag nog steeds op schema. Daarna een slechte partij van Theo tegen een solide spelende Janneau van Wissem.waarmee Janneau een mooie finaleplek had gehaald. Voor de derde en vierde plaats had Theo nog gelijk kunnen komen maar ook die partij ging verloren tegen Johnny Saalmink.

Cor Nootenboom is daarmee de terechte Overall kampioen en zal gehuldigd worden tijdens de komende ledenvergadering. Nettie Lensink was met afstand de beste vrouw met 31 punten

Fred Lamberts had ook een bijzonder goed jaar want hij wist voor het Overall kampioenschap maar liefst al 3 keer te winnen. En ook deze keer ging hij weer als een speer. Hij had grote uitslagen tegen Bert Brinkman en Bart Kouveld en stond gemakkelijk in de halve finale. Johnny Saalmink gaf goed tegenspel maar Fred was net iets stabieler.(13-9)

Fred en Janneau zouden gaan uitmaken wie na een jaar spelen de maandcompetitie zou winnen. Fred bleef solide spelen en Janneau kreeg wel zijn kansen maar Fred was met 13-6 niet in de problemen gekomen. Daarmee won hij naast allerlei andere toernooien maar liefst 4 clubtoernooien en kwam uit op 40 punten. Één minder dan Theo en maar 2 minder dan Cor. Het zat dit jaar erg dicht bij elkaar.

De eerstvolgende datum van de Maandcompetitie van 2020 staat in januari alweer gepland.

De eindstand van de maandcompetitie en het afvalsysteem is hier te vinden

Eindstand van het Overall kampioenschap, klik hier

De vier finalisten.