Nieuws

14
apr

Clubkampioenschap tripletten

Maar liefst 30 spelers hadden een team weten te vinden om te gaan strijden voor de titel van clubkampioen tripletten 2018. De zon liet zich ergens in de middag zien en het werd een prachtige dag om lekker buiten te boulen.

Onder de teams de kampioenen van vorig jaar, Jeroen van der Mei, Willy Demmink en Evert van den Enk. Zij moesten de eerste partij aantreden tegen Nettie Lensink, Joyce Splithof en Theo van der Meer. Duidelijk werd dat Jeroen, Willy en Evert niet in dezelfde vorm verkeerden van vorig jaar en moesten een verliespartij incasseren.

Nettie, Theo en Joyce lieten zien dat de winstpartij geen toevalstreffer was. Ondanks een nipte nederlaag van 12-13 in de tweede partij wonnen zij wel de 3de, 4de en 5de. De vijfde partij hadden Lea Schoolderman, Mieke Evers en Bert Brinkman nog de kans om de finale te halen want zij hadden op dat moment ook al 3 partijen gewonnen, maar Joyce, Nettie en Theo bleken te sterk. Daarmee zakten zij meteen in het eindklassement naar de 5de plaats.

Het was erg druk in het middenveld met maar liefst 4 teams die bleven steken op 3 winstpartijen. Met 1 pluspunt verschil werden Fanny van Uden, Kevin Splithof en Johnny Saalmink 3de en mochten daarom ook nog een prijs ophalen. Ellen van Ommen, Mart van Tol en John Bonenberg vielen daarom net buiten de prijzen.

De andere finalisten werden Cor Nootenboom, Fred Lamberts en Mourad el Ansari die alle partijen wisten te winnen met een behoorlijk hoog plussaldo. Met 5+45 waren zij de terechte finalisten.

Ook in de finale waren zij ongenaakbaar en wonnen vrij gemakkelijk omdat zij op alle fronten beter waren. In het team van Theo, Nettie en Joyce werd er alles aan gedaan om het tij te kunnen keren met tactische wissels, maar het mocht allemaal niet baten. Zij verloren daarom ook terecht met 3-13. Cor, Fred en Mourad zijn het hele jaar de nieuwe clubkampioenen.

Einduitslag: klik hier