Nieuws

23
jun

Geen titel voor Boul’Animo in districskampioenschap

Eindelijk sinds tijden een heerlijk dagje om te boulen. Lekker zonnetje en nauwelijks wind. Teams van Boul’Animo hadden van de week nog geprobeerd te oefenen op de club maar de regen kwam met bakken uit de lucht dus dat ging niet door. Vanuit alle windstreken van binnen de afdeling kwam men naar Dieren voor de afsluiting van de zomercompetitie van district oost.

Voordat we konden beginnen moest er eerst gezongen worden voor een jarige job. Hij kreeg namens Boul’Animo een mooi aandenken aan deze dag.

Helaas ook minder goed nieuws want de soep van Mieke moest helaas afgekeurd worden. Dat was jammer want er werd veel om gevraagd.

Al met al had de club het prima voor elkaar met een klein groepje vrijwilligers. In de loop van de dag kwamen er steeds meer toeschouwers.

In de eerste klasse was er een grote kans op het kampioenschap voor één team. Geen idee of er wat aan de hand was maar Rick Brietenstein, Jelle Thuis en Jacko Put wisten niet meer wat winnen was. Daardoor zakten ze een eindje terug in het eindklassement en werden uiteindelijk 6de. Volgend jaar dan maar opnieuw proberen. Ze hadden op een andere dag nog wel gewonnen van de kampioen van dit jaar Hattem Petanque 1.

Willy Demmink, Mieke Evers en Mart van Tol die ergens onderin stonden speelden nu een heel stuk beter op onze eigen baan. Van behoorlijke teams werd zowaar gewonnen. Het mocht uiteindelijk niet baten want met 4 winstpartijen was het te weinig om zich nog te handhaven. Volgend jaar spelen zij in de tweede klasse.

Bas Musch, Asmara Leatemia en Sabine Diks hadden ook twee slechte dagen achter de rug. Zij bleven met de hakken over de sloot in de eerste klasse.

Tweede lid Lambert Ruijsch kon met zijn team net niet genoeg winstpartijen scoren om te promoveren. Zij blijven in de tweede klasse waar zij dus zeker Mart, Mieke en Willy zullen tegenkomen.

Hieronder de einduitslag