Nieuws

13
feb

Wintercompetitie Doetinchem, Boul’Animo blijft het goed doen

Na 5 van de 6 avonden kan de stand op worden gemaakt voor de laatste avond. Dan worden er allemaal poultjes van 4 gemaakt op volgorde van de tussenstand. De nummers 1 tot en met 4 spelen tegen elkaar, de nummers 5 tot en met 8 enz. In elke poule is een dagprijs te winnen maar ook staat de eindoverwinning van de competitie op het spel.

Vorig jaar wonnen Janneau van Wissem en Cor Nootenboom hoewel zij niet bij de eerste 4 gekwalificeerd waren omdat de nummers 1 tot en met 4 steken lieten vallen op de laatste avond. Ook dit jaar zou zo’n scenario kunnen gebeuren want bovenin staan alle teams erg dicht bij elkaar.

De nummer één in de tussenstand tot de voorlaatste avond, George Schulte en Eric van den Ende, verloren hun laatste partij van de avond en zakte hiermee terug naar de derde plaats. Dat kwam vooral door hun mindere plussaldo.

Janneau speelde met invaller Fred Lamberts voor Cor Nootenboom vanwege een blessure en wonnen hun 3 partijen maar hadden niet genoeg plussaldo voor een dagprijsje. Wel stegen zij in de tussenstand naar de tweede plaats.

Theo van der Meer met Evert van den Enk wonnen ook hun drie partijen waarvan de eerste met 13-0. Dat was belangrijk omdat die uitslag bepaalde dat zij voor de dagprijzen de tweede plaats mochten ophalen. Zij hadden net zoveel pluspunten als de nummer 3. In de tussenstand staan zij nu mede door hun hoge plussaldo op de eerste plaats.

De winnaars van de avond werden met kop en schouders Herman Hamer en Johnny Saalmink. Zij komen hiermee op 12 winstpartijen, ééntje minder dan de top 3. Daarmee komen zij op de 5de plaats terecht omdat ook Theo en Corrie Schoppema er 3 wonnen en met 1 winstpartij meer hen voorbleef.

Buiten de boot vallen daarmee Nettie Lensink en Dennis Nootenboom die hun laatste partij van de avond verloren. Daarmee bleven ook zij steken op 12 winstpartijen en gaan strijden in de B-poule. Ook Sabine Diks die de competitie afmaakt met Günter Kutzora als invaller voor Fanny van Uden deden het goed met twee winstpartijen. Zij komen in totaal op 10 winstpartijen. Ook goed genoeg voor de B-poule.

Van de overige teams wist niemand er drie te winnen maar strijden nog wel in de andere poules om de dagprijzen op de laatste avond.

 

Eerste plaats voor Johnny en Herman

Tweede plaats voor Evert en Theo