Nieuws

1
jun

Weinig succes voor Nederland op 4 federatietoernooi

Tommy Boterkooper mocht ook dit jaar weer meedoen voor Nederland tijdens het 4 federatietoernooi. Een prachtig opgezet toernooi met jeugdige deelnemers van de federaties van Noord-Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen en natuurlijk Nederland. Plop uit Uden was dit jaar de plaats van handeling.

Natuurlijk moesten eerst alle federaties aan het publiek voorgesteld worden d.m.v. een heus defilé. Een mooie belevenis voor alle deelnemers en begeleiders. Ook onze tweede leden Maaike Rosier en Dylan Velthuis maakten als begeleiders deel uit van het NJBB team.

Helaas ging het dit jaar niet zo goed als vorig jaar voor Tommy en zijn team. Na 3 voorronde partijen, tegen elke federatie een keer, wist zijn team niet te winnen. Het andere team voor Nederland in deze leeftijdscategorie kon ook niet winnen en daardoor stonden zij tegenover elkaar in de troostfinale.

Dit keer wilde het wel lukken en zo werd voor Tommy toch nog de eer gered.

Ook de andere teams in hogere leeftijdscategorieën hadden het moeilijk. Er werden geen partijen gewonnen zodat ook de andere Nederlandse teams tegen elkaar moesten in de troostfinale

Eind uitslag: