Nieuws

13
okt

Volle hal voor clubkampioenschap doubletten

Het miezerde buiten, en dat bijna de hele dag, maar dankzij de hal konden we de hele dag binnen spelen. Dat leverde maar liefst 14 teams op. 

De banen blijken nog steeds lastig te bespelen te zijn en niet ieder team kon zich snel genoeg aanpassen. Dat leverde veel grote uitslagen op maar toch ook nog wel een aantal spannende. Speciale vermelding krijgen Fanny Saalmink-van Uden met Jaccolien Hamer. Op het laatste moment moest Jaccolien invallen voor Alexander van de Poll omdat hij ’s nachts ziek was geworden. Toch 4 partijen gewonnen van de 5 maar niet genoeg pluspunten voor het podium.

Dit keer een onvervalste ex aequo met twee teams met exact hetzelfde aantal pluspunten en winstpartijen. Er zijn regels dat dan onderling resultaat telt maar ook andere die zeggen dat dan de uitslag van de eerste partij telt. In beide gevallen had een ander team het voordeel gehad, daarom werd besloten beide teams op de derde plaats te houden. Daarom werden Johnny Saalmink met Kevin Splithof en Theo van der Meer met Nettie Lensink gedeeld derde.

Er was maar één team dat er met kop en schouders bovenuit stak door alle partijen te winnen en een duizelingwekkend plussaldo had van maar liefst 54. Fred Lamberts met Mourad el Ansari konden zich opmaken voor de finale.

De tweede finalist had ook op 5 winstpartijen kunnen komen maar verloren hun laatste partij met 12-13 van Theo en Nettie. Toch was het net genoeg voor de finale plaats voor Cor Nootenboom en Jeroen van der Mei.

De eerste finale in de hal waarbij zij de hele hal voor zichzelf hadden. Een mooie, maar eerlijk is eerlijk ook een beetje wisselvallige finale waar Mourad en Fred toch het meest constant waren. Zij zijn de winnaars voor 2019. Zij kunnen er minder lang van genieten dan andere jaren omdat we de jaarkalender een beetje hebben moeten omgooien waardoor het clubkampioenschap in 2020 naar het voorjaar is verplaatst. Later wordt de kalender bekend gemaakt.

Einduitslag:

1 Fred Lamberts – Mourad el Ansari 5+54
2 Cor Nootenboom – Jeroen van der Mei 4+25
3 Theo van der Meer – Nettie Lensink 4+21
3 Johnny Saalmink – Kevin Splithof 4+21
5 Fanny Saalmink-van Uden – Jaccolien Hamer 4+13
6 Robbert de Haas – Sabine Diks 3+18
7 Ans Nootenboom – Dennis Nootenboom 3-4
8 Hannie van Hengel – Fred Vesterink 2+0
9 Daniëlle Pasman – Mart van Tol 2-24
10 Janneau van Wissem – Bart Kouveld 1-19
10 Herman Hamer – Evert van den Enk 1-19
12 Mieke Evers – Günter Kutzora 1-27
13 Jelle Thuis – Alie Egberts 1-38
14 Ellen van Ommen – John Bonenberg 0-21

Gedeelde derde plaats

Jeroen en Cor 2de plaats

Kampioenen Mourad en Fred