Nieuws

9
jan

Oelebouletoernooi 2017

Het was het eerste toernooi in 2017 en dat een dag na de verschrikkelijke ijzel en kou van de zaterdag. Zondag was alleen een dun laagje sneeuw hier nog getuige van en kon er op de banen waar geen sneeuw meer lag prima gespeeld worden. Er waren in eerste instantie precies 16 deelnemers maar een aantal moesten op het laatste moment afhaken vanwege ziekte of ander ongemak. Dertien spelers bleven over.

Omdat Mieke weer een paar heerlijke pannen soep had gemaakt ging het toernooi gewoon door en omdat er maar 13 deelnemers waren kon er op elke baan prima gespeeld worden. Later op de dag verdween die sneeuw wat het eerste veld wel drassiger maakte, maar daar werd uiteindelijk niet meer gespeeld.

Het leek wel een familie aangelegenheid te worden, want in de eerste ronde troffen vooral familieleden elkaar. De loting kon daar geen rekening mee houden. Ook had het systeem wat moeite omdat er ook steeds een triplette gespeeld moest worden tegen een doublette. Daarmee werd wel voor elkaar gekregen dat niemand 2 keer met dezelfde speler hoefde, maar meerdere keren tegen elkaar uitkomen leek onvermijdelijk. Daarmee was het toch wel jammer dat met zo’n klein clubje niet iedereen elkaar wel een keer was tegengekomen.

Met de kou viel het volgens de meeste spelers wel mee en kon er prima gespeeld worden met allemaal wel iets te dikke kleren aan.

De familie Nootenboom leek na een aantal partijen op de eerste 4 plaatsen te gaan eindigen. Alleen Mandy viel hieruit weg omdat zij tegen Cor de laatste partij moest en deze verloor. Ans en Dennis wonnen ook hun laatste partij en eindigden zelfs in plussaldo gelijk. Zij werden dan ook gedeelde eerste met 4 gewonnen partijen en een saldo van plus 30. Cor kwam hierbij wel in de buurt en eindigde op de derde plaats met een saldo van 26.

Nettie op de vierde plaats en Theo op de vijfde plaats vielen net buiten de prijzen en tussenbeide zat maar 1 saldopunt verschil. Bert wist niet één partij te winnen en moest daarom de afwas doen.

De volledige uitslag is hier te vinden…