Nieuws

2
feb

NPC team 2 wint degradatieduel

Het tweede team van Boul’Animo voor de NPC moest uit naar Randenbroek 4 in Amersfoort. In de tussenstand stond Boul’Animo voorlaatste met 5 punten en Randenbroek laatste met 2 punten. Zij konden twee punten uitlopen en zorgen voor wat lucht voor de laatste paar wedstrijden.

Van de eerste sessie doubletten partijen werden er 2 gewonnen en 1 verloren. Alvast een mooie uitgangspositie voor de rest van de ontmoeting.

Na de triplettenpartijen was de marge nog steeds 1 winstpartij verschil. 3-2 voor Boul’Animo. Twee winstpartijen zou de volle winst opleveren en maar één een gelijkspel. Na hard werken werd net als in de openingsronde maar één partij verloren en daarmee gingen de volle punten mee terug naar Dieren. In de tussenstand staat Boul’Animo nu 5 punten voor met nog maar 4 wedstrijden te gaan. De uitslagen zijn op dit moment nog niet bekend maar stel dat Les Sabots heeft verloren of gelijk gespeeld dan worden ook die gepasseerd.

In de tweede klasse staan alle teams bizar dicht bij elkaar. Het kampioenschap, maar ook de degradatie, zijn nog lang niet beslist. Team één mocht naar Breda voor de ontmoeting tegen Va-Tout. Een hal waarvan de ondergrond er al jaren ligt en niet bepaald een biljardlaken is. Mooie uitdaging, maar ook zeer lastig voor de pointeurs. Vorig jaar werd dan ook dik verloren.

Dit keer begon de ontmoeting bijzonder slecht voor Boul’Animo. Meteen al 3 verliespartijen op rij. Gelukkig wist er één triplettenpartij te winnen en het voelde of de eer was gered. Gezien het spelbeeld zou het zeer lastig worden hier nog een punt weg te slepen.

Toch kantelde de wedstrijd een beetje want één partij werd redelijk snel gewonnen. Bij de andere twee wedstrijden was het spannend en ging het gelijk op. De laatste paar werprondes waren toch voor Va-Tout waardoor we uiteindelijk met 6-2 hadden verloren, maar we hadden het toch nog erg spannend weten te maken.

Gezien de officieuze uitslagen zijn alle teams nog dichterbij elkaar komen te staan zodat de laatste paar wedstrijden de rekenmachine ook in de buurt zal worden gehouden.

Volgende wedstrijd is weer thuis op 15 februari.
Team 1 tegen DOSC uit Den Dolder
Team 2 tegen Nijeboulers uit Nijkerk