Nieuws

14
jan

NPC dag 8, team 1 verliest derby en team 2 wint overtuigend

De tweede helft van de NPC is weer begonnen. In de eerste 7 wedstrijden deden beide teams van Boul’Animo het erg goed. Het tweede team staat met wat afstand eerste en Boul’Animo 1 stond gedeelde eerste.

Boul’Animo 2 kreeg De Teerling uit Tiel op bezoek. De eerste wedstrijd werd het een 5-3 overwinning, waarbij de 2 volle punten al na twee partijen op het bord stond., maar de Tielenaren zullen gebrand zijn op revanche.

In de tussenstand staat Tiel derde met maar 1 punt achterstand op concurrent Doetinchem. Boul’Animo 2 zou goede zaken kunnen doen. En bij winst in ieder geval uit lopen op Tiel.

Dit keer geen overwinning na twee partijen al had dat wel gekund. De eerste doubletten partijen werden alle drie gewonnen maar in één van de triplette partijen ging het mis. Na een mooie voorsprong werd uiteindelijk toch nog verloren. De tussenstand van 4-1 leverde sowieso een punt op maar team 2 wilde natuurlijk meer.

Zij gingen voor in ieder geval 1 winstpartij maar dat werden er twee. Alweer een fraaie overwinning voor het tweede van 6-2. Zo heel langzaam komt het kampioenschap in zicht maar dan moet Boul’Animo 2 niet verslappen.

In de poule van Boul’Animo 1 lijkt het kampioenschap zich af te spelen tussen drie teams. De rest staat op wat afstand. ’t Zwijntje staat 2 punten achter op de nummers 1 en 2. Zij zouden dus de aansluiting kunnen maken met in ieder geval Boul’Animo. Amicale Cuijk komt als laatste wedstrijd naar Dieren toe.

Daarnaast is het ondertussen een beetje een klassieker geworden tussen twee teams gelegen aan de Veluwe.

Toch ging het niet goed met het eerste team. Van de eerste 3 doublette partijen werd er maar 1 gewonnen. Er konden twee tripletten partijen gewonnen worden maar het werd er maar 1. Het andere team stond dik voor maar kon de partij niet over de eindstreep krijgen.

Er leek wat onenigheid te ontstaan in het team over de opstelling en de tactiek wanneer te wisselen. Daardoor speelden de teams niet zo goed als ze normaal wel kunnen. Op een gegeven moment was er al één partij gewonnen maar ook één verloren. Tussenstand 3-4 dus een punt net als in de eerste ontmoeting zat er nog steeds in.

Tijdens deze partij stond Boul’Animo ver voor maar moest de wedstrijd toch aan de Apeldoorners laten. Toen deze partij nog bezig was zaten een paar spelers alweer binnen in de kantine wat niet in goede aarde viel.

’t Zwijntje staat nu weer gelijk met Boul’Animo en beide teams staan twee punten achter Amicale Cuijk. Duidelijk is dat Boul’Animo 1 over deze dag nog een keer in overleg zal moeten om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Maandag weer de nieuwe tussenstanden:

Tweede Divisie Team 1
Vijfde Divisie Team 2