Nieuws

3
feb

NPC dag 10, team 2 kan promotie bijna niet meer ontgaan

Na vandaag zijn er nog maar 4 speeldagen te gaan. Voor team twee zelfs nog maar drie omdat zij nog een vrijloting krijgen. Wel voor beide teams de voorlaatste thuis wedstrijd.

Boul’Animo 1 kreeg ’t Dupke op bezoek uit St Michielgestel en team twee Les Sabots uit Veenendaal.

Team 1 is nog niet helemaal kansloos voor het kampioenschap maar zij hebben het zeker niet meer in eigen hand. Om het de laatste paar wedstrijden spannend te houden moesten ze vandaag winnen van ’t Dupke uit St. Michielgestel dat maar twee punten lager op de ranglijst stond.

Helaas ging het dit keer voor geen meter. Na de eerste doublette partijen en tripletten partijen keken de Dierenaren al tegen een 0-5 achterstand aan. Er werd niet heel slecht gespeeld maar ‘T Dupke speelde vrij ontspannen en zeer degelijk. De punten waren al verloren maar door flink te husselen werd er toch nog een partij gewonnen tijdens de laatste doubletten, eindstand 1-7.

Daarmee is het kampioenschap officieel verkeken. Degraderen gaat ook niet gebeuren dus het seizoen zit er zo goed als op.

Voor team twee is het een heel ander verhaal. Omdat nog een aantal teams de vrijloting moeten krijgen is de tussenstand een beetje scheef. Zowel Boul’Animo 2 als PC Doetinchem moeten nog 4 wedstrijden spelen en zijn er daarom nog 8 punten te verdienen. Ongeacht de uitslag van Doetinchem vandaag kan Boul’Animo 2 nog geen kampioen worden maar winst zou wel enorm helpen.

Zij kregen Les Sabots uit Veenendaal op bezoek. Zij stonden op de gedeelde laatste plaats dus er waren alle kansen.

Team 2 begon toch wat aarzelend al was er één partij in no time klaar. 13-0 voor Boul’Animo. Toch waren Les Sabots en Dieren aan elkaar gewaagd, maar team twee liet zijn klasse zien door van de overige twee partijen er 1 te winnen. De laatste ging maar met 12-13 naar Veenendaal.

De triplettenpartijen waren allebei voor Dieren dus één punt was alweer binnen, 4-1 tussenstand.

De laatste doublette partijen was net als met de eerste een prooi voor Dieren. Er werd er nog wel één verloren maar een mooie 6-2 overwinging mocht er wezen.

Boul’Animo twee is er nog niet helemaal maar het kampioenschap kan hen nu bijna niet meer ontgaan.

De tussenstand vanaf maandag weer zien via onderstaande links
Tweede Divisie Team 1
Vijfde Divisie Team 2