Nieuws

23
mrt

Laatste dag NPC voor beide teams positief afgesloten

Alle kaarten voor Boul’Animo waren van te voren al geschud. Team 1 kon geen kampioen meer worden maar het een mogelijke kampioenskandidaat heel lastig maken. Amicale Cuyk kon nog kampioen worden maar dan moesten zij met grote cijfers van Boul’Animo 1 winnen. Team 2 is al weken kampioen en had nog maar één doel: ongeslagen blijven.

Amicale Cuyk was in een hevige strijd terecht gekomen tegen ’t Zwijntje uit Apeldoorn. Met nog één wedstrijd te gaan stonden ze exact gelijk op de saldopunten na. Dat was twee punten meer voor ’t Zwijntje. Daarom moest Cuyk met grote cijfers winnen en dan nog waren ze afhankelijk van de uitslag van de Apeldoorners. ’t Zwijntje moest de laatste wedstrijd thuis tegen het altijd lastige Va Tout uit Breda.

Eerste doubletten leek met overtuigend verschil naar Boul’Animo te gaan. Toch werd er één verloren door een hele matige laatste mene. Tussenstand 2-1 voor Boul’Animo.

Tripletten werd een gelijkspel zodat het 3-2 werd voor Boul’Animo.

Laatste doubletten van het seizoen ging gelijk op. Toch wist Cuyk goed vol te houden. Zij wilden niet van wijken weten en wonnen er twee van de drie. Daarmee werd het een gelijkspel. Helaas was dat voor hen niet genoeg om uiteindelijk de kampioen te worden van de tweede klasse. ’t Zwijntje bleek gewonnen te hebben van Va Tout uit Breda en zij gingen er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor.

Coach Peter Hietbrink had uiteindelijk ook zijn assistent Cor Nootenboom, nog bedankt die ook dit jaar weer het hele jaar zichzelf had ingezet voor het team. Hij kreeg een fles Jägermeister als d(r)ank.

Voor team 2 stond er niets meer op het spel maar omdat zij de hele competitie nog niet verloren hadden wilden zij dat vooral zo houden. Zij kregen Le Château op bezoek uit Wijchen.

De eerste doubletten gingen niet zo goed. Maar 1 van de drie werd gewonnen. De tripletten werden gelukkig allebei gewonnen waardoor de kampioenen weer op voorsprong kwamen met 3-2.

De laatste wedstrijden van het seizoen ging er één gewonnen maar ook één verloren. Al met al sowieso een gelijkspel en dus alweer niet verloren. Uiteindelijk werd de laatste partij ook nog uit het vuur gesleept zodat er zelfs een 5-3 op het bord verscheen.

Een mooi resultaat na 14 speeldagen (-2 omdat in deze poule maar 7 teams meededen) en duidelijke kampioenen.

Vanuit de club kregen zij nog een mooi aandenken van de club vanwege dit prachtige resultaat. Ook was er nog een lopend buffet georganiseerd dat door veel leden goed ontvangen werd.

Op naar het volgend jaar.

De eindstand vanaf maandag weer zien via onderstaande links
Tweede Divisie Team 1
Vijfde Divisie Team 2