Nieuws

3
sep

Hij Zij toernooi 2018

Begin september, prachtig weer en een goedgevuld deelnemersveld. Alles was aanwezig om er weer een mooi Hij Zij toernooi van te maken. Eigenlijk zaten we dit jaar gewoon vol omdat het terrein links naast de kantine nog steeds een kleine bouwput is omdat we daar binnenkort gaan starten met de bouw van onze hal.

Uit heel Nederland had men de weg weer gevonden naar onze club en het werd weer een gezellig toernooi met mooie partijen. Na de voorronde was de sterkste poule goed bezet met allemaal teams die enorm aan elkaar gewaagd waren. Dat bleek ook wel uit de einduitslag. Niet één team had alle partijen verloren. Maar twee teams met 3 gewonnen en ook maar 2 met 2 gewonnen partijen. De rest had er dus tenminste 1 gewonnen.

De twee teams met 3 winstpartijen waren Mourad el Ansari met Bianca Braat en de winnaar van vorig jaar Patrick Bakens samen met Natascha Bijsterveld omdat Lieke van der Voort andere petanqueverplichtingen had.  Zijkomt  voor Nederland uit tijdens EK Tete a tete in Frankrijk.

Beide teams maakten er een mooie en spannende partij van die op het einde van de rit nog alle kanten uit kon gaan. Mourad en Bianca haalden met een mooie laatste mene uiteindelijk de winst naar zich toe en wonnen met 13-11.

In elke poule hadden uiteindelijk maar liefst  vier teams een prijs. In de A poule waren dat nog Henna van de Vis en Henk Hoefakker en Truus Kuijt en Fridjof de Rijke. De winnaars van de B-poule werden meervoudig Hij Zij winnaar Nettie lensink met Peter Bonarius. Na Frits Bijsterveld met Petra van Oirschot en Jeffrey van Rooijen met Deni Ista werden Menno van Drunen Littel en Roby van Rooijen vierde. Zij werden een dag eerder in Delft nog gevraagd of zij niet mee wilden doen omdat we dachten een oneven aantal deelnemers te hebben. Bleek achteraf niet nodig, maar evengoed enorm bedankt.

De C-poule ging tenslotte naar René Vreeswijk met Mieke Evers.

Alle uitslagen zijn hier te vinden: http://www.bouleanimo.nl/uitslag-hij-zij-toernooi-2018/