Nieuws

22
mei

Geen succes Boul’Animo tijdens NK Tête à tête

Een zonovergoten dag in Harderwijk. De jeugd en alle spelers die zich wisten te plaatsen via hun district mochten een gooi doen naar de titel. Voor Boul’Animo waren aanwezig Tommy Boterkooper als jeugdspeler en Mourad el Ansari die zich onlangs geplaatst had als kampioen van district oost. Ook toekomstig lid, per 1 juni, Teake van Bilzem speelde mee.

Het systeem was Zwitsers waarbij de beste 4 in de ranglijst op mochten voor de halve finale. Voor degenen die alles wint is het duidelijk, die zijn door. Wie onderweg een partij verliest moet maar afwachten of de Büchholzpunten, of hoe het dan ook heet, genoeg zal zijn om door te mogen. Na de laatste partij bleef het onduidelijk wie van de spelers met 3 winstpartijen wel door mochten. Twee konden er door en de rest was uitgeschakeld.

Tommy wist in een veld met 14 jeugdspelers heel knap 2 partijen te winnen. In de ranglijst kwam hij op de 10de plaats uit met net zoveel winstpartijen als de nummer 5. Leaf van der Brugge won de finale van Tygo Wortel. Ze hadden in de voorronde ook al tegen elkaar gespeeld maar toen won Tygo.

Tommy in actie op het NK Tête à tête

Bij de mannen won Teake 2 partijen en eindigde op de 15de plaats in de eindranglijst. Mourad had een dramatische start want hij verloor de eerste partij met 12-13. Daarmee was zijn kans om bij de laatste 4 te komen al bijna verkeken. Het was zijn eerste verliespartij in weken.

Er waren maar liefst 8 spelers met 3 gewonnen wedstrijden en daar vielen er 6 af. Edward Vinke won van clubgenoot Remko de Jong.

Bij de vrouwen ook 32 deelneemsters. Heel opvallend is dat er maar één speelster uit district oost aan de start stond. Joyce de Geeter-van Ommen uit Doetinchem werd 28ste met 1 winstpartij. De winst ging uiteindelijk naar Roby van Rooijen die de finale wist te winnen van titelverdedigster Sandy Rikkers.