Nieuws

29
okt

Frank Schepers en zijn team winnen NJBB Masters 2023

Het is Frank Schepers dit jaar wel gelukt om de NJBB Masters te winnen in Oss. Met zijn team, bestaande uit Dennis Mul, Patrick Tuaux en Milan Heiligers wonnen zij in de finale van het team van Stephan Tabben, Moussa Agzoul, Marcel Stok en Marcel van Nieuwenhuizen. Het hele weekend werd gestreden in Oss voor de titel maar ook voor plaatsing voor het WK in Frankrijk in Dijon in 2024. Mooi detail is nog wel dat de moeder van Stephan Tabben, Toos Wubben uit Velp, ook bij Boul’Animo lid is geweest.

Vorig jaar plaatsten Frank, Dennis, Patrick zich ook al voor de finale. Toen was hun vierde man Wietse van Keulen. Dit jaar was Milan de reserve speler. Toen werd nog verloren in vijf partijen in een ijskoude hal in Nieuwegein.

Om je te plaatsen voor het weekend van de NJBB Masters moest je het hele jaar met je vaste team genoeg punten zien te halen om bij de beste 8 teams van Nederland te komen. Net als vorig jaar lukte dat Frank en zijn team zonder al te veel obstakels. Op de zaterdag werden de Franse poule wedstrijden gewonnen en overtuigend de halve finale een best of three wedstrijd.

De finale ging over een best of five. Dat betekent wie het eerste drie wedstrijden wint is de winnaar. De tweede partij was de spannendste, die werd 13-11 De laatste partij werd een zwaarbevochten 13-9. De eerste partij in de ochtend ging gemakkelijk naar Frank en cs. Dus na 3 partijen was het al afgelopen. Nederlands kampioen en ticket binnen.

Foto van Marcel Veldwijk