Nieuws

12
mrt

Cluboprichter Henk Schoolderman overleden

Na een ziekbed van enige tijd is Henk Schoolderman overleden. Hij was een van de aanstichters en dé inititatiefnemer om Boul’Animo op te richten in 1985.

Henk was naast clubman ook een fanatieke speler die altijd wilde winnen, maar nooit koste wat het kost. Het moest allemaal wel leuk blijven. Door de jaren heen had hij zich ontwikkeld tot een van de betere spelers van de club. Regelmatig trok hij er met zijn Lea op uit om toernooien te spelen en bleken zij zeer geduchte tegenstanders.

Doordat hij een zeer gewaardeerde speler was geworden wilden andere clubleden graag training van juist hem hebben. Aan dat verzoek voldeed hij uiteraard graag.

dsc00415

Één van de hoogtepunten van zijn petanquecarrière was de finaleplaats tijdens het NK Veteranen in Hoorn 2013. Die verloor hij samen met Cor Nootenboom en Herman Hamer van zeer gerenommeerde tegenstanders.

dsc_4503

Tijdens de laatste periode van zijn ziekbed vond hij toch nog de kracht om aan het zeer vermoeiende clubkampioenschap tête à tête 2016 mee te doen. Na 6 voorronden stond hij in de kwartfinale die hij nipt verloor.

Naast de toernooien in Nederland was hij ook veel op de boulebaan te vinden in zijn geliefde Spanje waar hij de laatste winters te vinden was. Dat deed hem elk jaar zichtbaar goed.

We zullen een geliefd clubmens intens gaan missen.