Nieuws

12
nov

Clubkampioenschap tripletten werd een latertje

Elk jaar weer is het een uitdaging het clubkampioenschap tripletten een beetje op tijd afgewerkt te krijgen. Ook dit jaar zou de finale pas half 8 in de avond plaatsvinden maar dat werd volgens de betrokkenen een beetje te gek. Daarnaast stond er nog een feestje gepland (inclusief genodigden) van opnieuw kersvers lid Bart Kouveld.

Bart zou eigenlijk pas per 1 januari weer tweede lid worden bij Boul’Animo maar zag op de inschrijflijst dat op een bepaald moment 11 teams zich hadden ingeschreven. Daarom had hij zijn inschrijving vervroegd en kon zodoende spelen met Jacko Put en Frans Schoenaker die nog geen team hadden. En helemaal niet onverdienstelijk. Zij waren nog als laatste met de laatste voorronde partij bezig, en zouden zij die wedstrijd winnen stonden zij ook nog in de finale. Het kwartje viel uiteindelijk net de verkeerde kant op en zij werden uiteindelijk derde.

Janneau van Wissem, Ans Nootenboom en Mart van Tol begonnen voortreffelijk aan het toernooi door na een superlange partij te winnen van de winnaars van vorig jaar, Mourad el Ansari, Dennis Nugteren en Cor Nootenboom. Zij legden beslag met 4 winstpartijen op het einde van de dag op de 4de plaats. Mourad, Dennis en Cor herpakten zich daarna prima door veel partijen met grote cijfers te winnen en de tweede plaats te pakken in het eindklassement.

Het team dat uiteindelijk ongeslagen bleef waren Alexander van de Poll, Lambert Ruijsch en wedstrijdleider Paul de Bruin. Zij bleven ongeslagen met een mooi gemiddelde van +32. Paul had de wedstrijdleiding goed in de hand en de loting hing iedere keer mooi op tijd in de hal. Toch is het een beetje traditie en ongeschreven regel bij Boul’Animo dat we pas weer verder spelen als alle partijen van de vorige ronde uitgespeeld zijn. Misschien moeten we dat als club, zeker met tripletten, niet meer doen en kan je spelen als je tegenstander klaar is.

Al met al werd het zo laat dat door alle betrokken spelers besloten werd de finale niet meer te spelen. Een onafhankelijk toeschouwer en fotograaf deed daarom de toss en die werd gewonnen door Mourad, Dennis en Cor.

Ondanks dit einde was het een gezellige maar lange dag. Foto’s na de uitslag.

Uitslag clubkampioenschap tripletten 2023

1 Paul de Bruin, Alexander van de Poll en Lambert Ruijsch 5+32
2 Mourad el Ansari, Dennis Nugteren en Cor Nootenboom 4+38

Finale is niet gespeeld. De toss heeft bepaald dat Mourad, Dennis en Cor de winnaars werden.

3 Jacko Put, Frans Schoenaker en Bart Kouveld 4+23
4 Janneau van Wissem, Mart van Tol en Ans Nootenboom 4+12
5 Mike Straatmans, René Vreeswijk en Jeroen van der Mei 3+22
6 Gerard Jansen, Nettie Lensink en Theo van der Meer 3+7
7 Wim van Ree, Günter Kutzora en Mieke Evers 2-10
8 Peter Hietbrink, Teake van Bilzem en Djino van Bilzem 2-11
9 Asmara Leatemia, Ria den Hertog en Sabine Diks 1-14
10 Bas Musch, Fred Vesterink en Rick Brietenstein 1-29
11 Jan Jansen, Kees Tabink en John Bonenberg 1-32
12 Mandy Nootenboom, Peut en Jopie Zeijseink 0-38

 

Winnaars 2023 Mourad, Cor en Dennis

Nummers 1 na de voorronden, helaas toss van de finale verloren. Paul, Alexander en Lambert

Nummer 3 Jacko, Frans en Bart

Nummer 4, Janneau, Ans en Mart