Nieuws

18
nov

Succesvolle 5de dag NPC

Na 4 speeldagen stond Boul’Animo er met twee teams erg goed voor. In de geschiedenis van de NPC de beste start ooit. Team 1 in de tweede divisie staat gedeelde eerste en team 2 staat zelfs 3 punten los op de nummer twee.

Dit keer voor beide teams opnieuw een thuis wedstrijd waarbij het eerste team DOSC uit Den Dolder ontving. Zij staan in de tussenstand op respectabele afstand van Boul’Animo. Zij stonden gedeelde 4de met 3 punten gelijk met een aantal andere teams. Boul’Animo 1 had al 7 punten verzamelt.

In de eerste doublette partijen kon het nog alle kanten opgaan. Twee werden er gewonnen maar er moest er ook  1 naar Den Dolder. Maar in de triplettenpartijen werd het verschil gemaakt. Deze werden allebei gewonnen waardoor een punt sowieso al zeker was. De laatste doublettenpartijen moesten de doorslag geven of het bij één punt bleef of dat de volle twee punten naar Dieren zouden gaan.

Al redelijk snel was het eerste doublette klaar en wisten te winnen. Met een 5-1 voorsprong was het resultaat maximaal. Van de andere twee werd er één verloren (kwamen iets te laat op stoom) en één gewonnen.

Afhankelijk van de onderlinge ontmoeting tussen Cuyk en ’t Zwijntje is het afwachten of Boul’Animo 1 nu eerste staat in de tussenstand of deze nog steeds moet delen met Cuyk.

Boul’Animo 2 kreeg een geduchte tegenstander op bezoek, De Valkatties uit Nijmegen. Zij bezetten de derde plaats tot nu toe met 4 punten maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Wil het tweede team het momentum houden dan moest deze wedstrijd gewonnen worden.

Aan de doubletten partijen lag het in ieder geval niet. Deze gingen alle drie naar Dieren. Na de triplettenpartijen was het pleit al beslecht. Ook deze werden gewonnen door Boul’Animo 2.

Daarmee een 5-0 voorsprong, maar Nijmegen wilde zich toch niet laten kennen en vochten door tot het bittere einde om in ieder geval 1 partij te winnen, en dat lukte uiteindelijk ook. Team twee deed hele goede zaken en staat nu eenzaam aan kop na 5 speeldagen.

Tussenstand (vanaf maandag):

Tweede Divisie Team 1
Vijfde Divisie Team 2