Nieuws

21
nov

Zeer goede NPC dag voor Boul’Animo

Dit keer weer een volle hal met NPC spelers voor de 6de speeldag van de Nationale Petanque Competitie. Het tweede team ontving Deventer Bouleclub Karro Deux en het eerste team moest tegen het Lover uit Asten. Dit keer helaas geen publiek toegestaan maar met alle reservespelers was de hal prima gevuld.

Team 2 was er alles aangelegen om eindelijk een keer te winnen. Zij zaten er al vaak dichtbij maar verder dan verlies of een gelijkspel kwam men niet. Leverde een hoop spannende partijen op en men kon vaak de overwinning ruiken maar in de laatste doublettenpartijen ging het steeds mis.

Dit keer weer eenzelfde beeld tegen Karro Deux. De teams waren aardig aan elkaar gewaagd en na de doublettepartijen was het voordeel voor Boul’Animo met een 2-1 voorsprong. Ook bij de triplettepartijen één verliespartij maar ook één keer winst. Met een 3-2 voorsprong de pauze in.

Dit keer waren de laatste doubletten partijen zeer spannend en het duurde heel lang voordat er een einduitslag was. Het eerste team was toen al lang en breed klaar. Gelukkig vielen alle drie de partijen de kant op van Dieren die daarmee met 6-2 een goede NPC dag kende. Het hangt een beetje van de andere uitslagen af maar het zou zomaar kunnen dat het tweede team nu niet meer laatste staat.

Het eerste kwam uit tegen het tweede van ’t Lover. Dit team is in een fel gevecht gewikkeld om bovenaan in de middenmoot te komen. Boul’Animo 1 is al een paar wedstrijden sterk op dreef. Na het grote verlies tegen De Gooiers uit Hilversum (0-8) wist het team zich goed te herpakken met een 4-4 gelijkspel tegen Randenbroek uit Amersfoort en 7-1 overwinning op de Taxateurs uit Culemborg.

Ook dit keer begon Boul’Animo zeer voortvarend aan de ontmoeting. Drie winstpartijen op rij en meteen een mooie voorsprong. Vorige keer werden beide tripletten nog gewonnen dit keer ging er één naar het team uit Asten. Met een 4-1 voorsprong was het punt al binnen en was de overwinning binnen handbereik.

Met degelijk en constant spel werden de laatste doublettenpartijen alle drie gewonnen. Al was er wel een partij bij waar we in de laatste fase van de partij enig geluk hadden. Dat had voor de einduitslag (7-1) niet zoveel uit gemaakt,

Al met al een hele goede dag in onze hal met maar 3 verliespartijen in 16 wedstrijden.

De laatste speeldag van de eerste helft van de competitie is op zaterdag 11 december. Dan reist het eerste team af naar het sterke Bommel uit Zaltbommel en het tweede team moet ook een stukje rijden en wel naar het voor ons welbekende Doetinchem.

 

Team 2 wint met 6-2

 

Team 1 wint met 7-1