Nieuws

22
aug

Werk in en om de hal vordert gestaag

De laatste paar weken zijn we al aardig opgeschoten met het speelklaar maken van de hal. Met vereende krachten zijn we bijna zover dat de uiteindelijke toplaag over de banen uitgestrooid kan worden. Vanaf dat moment zouden we er al in kunnen boulen.

De verlichting is door Cor Nootenboom ondertussen helemaal voor elkaar. In totaal hangen er nu 12 LED lampen die het speelveld goed verlichten.LED lampen schijnen zeer helder en zijn ook nog eens zeer zuinig in gebruik. Daarnaast zijn ze zo aangesloten dat we er ook voor kunnen kiezen alleen de eerste 6 lampen aan te doen, de achterste 6 of natuurlijk alle 12 tegelijk. Ze zijn zo geplaatst dat er nauwelijks sprake is van schaduw.

We hebben via Jeroen Brinks 3 enorme bulten puin gekregen. Hiervoor hoefden we alleen het transport maar te betalen. Dit puin was nodig om de ondergrond te prepareren. Met een shovel en een aantal leden hebben we 2,5 bulten de hal in weten te krijgen. Dit alles hadden we nooit voor elkaar gekregen als Mieke niet haar heerlijke pan soep had gemaakt en op een andere dag zelfs een bak met heerlijke kippenpootjes. Al het puin is al een paar keer aangestampt met een trilmachine en wordt steeds harder. Dan is de ondergrond zo goed als gereed om de toplaag van grind erover te verspreiden.

Tegelijkertijd wordt er ook al aan de afwerking gewerkt. De nieuwe scoreborden, ontworpen door Johnny Saalmink, hangen op hun plaats. Op dit moment wordt gewerkt aan houten afwerkingsplaten waar de sponsorborden aan komen te hangen, en er zijn nog meer ideeën voor een mooie afwerking, maar dat is nog een verrassing.

Wat moet er dan nog meer gebeuren?

Van de stoeptegels die nog steeds bij de ingang liggen wordt een looppad gemaakt vanaf de ingang tot helemaal achterin de hal. Als de banen klaar zijn komen er nog verlieslijnen in. Er komen randen in om de geschoten boules tegen te kunnen houden. Cor is nog bezig met de noodverlichting. Twee verplichte brandblussers moeten nog geplaatst worden en noem maar op. Wel moeten we onze afzuiginstallatie na laten kijken want die werkte niet goed.

Buiten is het terrein weer redelijk op orde. Alle bulten met puin zijn nu weg, en ook de bult met grind dat al een hele tijd bij het hek lag is nu verdwenen. Wat nu nog rest is dat we weer een mooi hek om ons terrein krijgen zodat niet zomaar iedereen ons terrein op kan komen die er niets te zoeken hebben. Ook dit staat voor zeer binnenkort op de planning.

Al met al is onze verwachting dat we gewoon de NPC thuis in Dieren kunnen spelen. Wanneer we de officiële opening gaan houden weten we nog niet omdat we de hal pas willen openen als hij ook helemaal af is.

Wordt vervolgd.