Nieuws

29
mei

Warm Grand Prix Animo was groot succes

Alweer sinds 2009 vaste prik op onze kalender, de Grand Prix Animo. Nadat we vorige keer de datum al verschoven hadden naar eerder in het jaar dachten we goed te zitten en grote deelnemersaantallen te mogen begroeten. Inschrijvingen liepen ook prima totdat de NJBB bepaalde dat een toernooi in Noord Holland aangemerkt werd als kwalificatietoernooi voor de NJBB Masters. Daarmee verloren we meteen weer wat leuke teams.

Desondanks haalden we het nog altijd respectabele aantal van 35 teams met zelfs internationale deelname. Er waren een aantal zeer sterke Belgische teams, waaronder toppers als Gert Quetin, onlangs nog namens België deelnemer aan het WK in Gent. Uiteraard ook veel Boul’Animo teams die zich gelukkig niet laten afschrikken door zoveel geweld.

Het systeem was weer zoals altijd 2 voorronde partijen en daarna indeling in het Hoofdtoernooi en een B toernooi waar volgens directe eliminatie gespeeld werd inclusief troosttoernooi. Iedereen speelt daarom minstens 5 partijen. Johnny had de wedstrijdleiding prima in handen en alles liep van een leien dakje.

Het was prachtig weer en de banen en de ingang lagen er weer bij om door een ringetje te halen. Er was meer dan genoeg te eten, en ook de desperado’s vonden gretig aftrek. Dat was met het warme weer ook niet heel vervelend.

In de voorronden was er steeds 1 team met een vrijloting, maar dat werd uiteindelijk in de B poule prima opgelost.

Voor Boul’Animo haalden 4 teams het Hoofdtoernooi. Theo van der Meer en Siny Hilverdink plaatsten zich zelfs als beste, maar dat was wel met een vrijloting. Tegen donateurs Henna van de Vis en Henk Hoefakker vlogen zij eruit door met 11-13 te verliezen.

Peter Hietbrink en Cor Nootenboom waren goed op dreef maar konden het toch net niet bolwerken tegen Patrick en Lynsey Bakens (12-13). Lynsey speelde overigens ook op het WK in Gent. De overige twee teams voor Boul’Animo waren René Vreeswijk met Evert van den Enk en Dennis en Ans Nootenboom. En zij moesten toevallig tegen elkaar. Één van de twee teams zou dus het beste team van Boul’Animo worden. Het werd een zeer lange en spannende partij die René en Evert naar zich toetrokken met 13-12.

Zij mochten door tegen Patrick en Lynsey maar dit keer was de uitslag net andersom, 12-13. Zij hadden alle kansen gehad en stonden zelfs met 10-0 voor, maar het mocht dit keer niet zo zijn.

Wat een mooie partij beloofde te worden was die tussen Didier Fifi en Gert Quetin tegen Steven Ielegems en Wesley Cami, allen uit België. Beide teams hadden de eerste ronde van het afvalsysteem gewonnen met 13-0. Bij Didier en Gert was de pijp blijkbaar leeg en konden ze geen vuist maken en verloren kansloos met 13-0.

De finale ging tussen Steven en Wesley tegen Louis Steringa en Leroy van Arnhem. De eerste paar mene’ s ging de strijd nog gelijk op maar daarna bleken onze Belgische vrienden ongenaakbaar en mochten de grote wisselbeker mee naar huis nemen. Zij zijn het eerste team dat de beker ook echt hebben meegenomen waardoor we verwachten dat de eerste inschrijving voor volgend jaar alweer een feit is.

Wel viel er nog wat Boul’Animo succes te vieren. Dennis en Ans verloren de A-complementaire finale en Peter en Cor haalden de halve finale.

In het B toernooi haalde John Bosman en Jelle Thuis de halve finale die zij verloren van Mourad el Ansari en donateur Peter Bonarius. Zij verloren op hun beurt weer in de finale van Nettie Lensink en Dennis Günther Mohr uit Schiedam.

Ook in de B complementaire succes voor Boul’Animo in de halve finale verloren Fanny van Uden met Alexander van der Poll van Renate Nijs en Katja van de Wouw. Henny Bosman en Margo van den Bos wonnen wel hun halve finale en nog wel van Belgen Kurt Geelen en Thomas van Leuvenhaege. In de finale waren Renate en Katja de beste door te winnen met 13-6 van Margo en Henny.