Nieuws

31
okt

Voortgang NPC

Ondertussen zijn er drie speeldagen geweest en helaas moeten we concluderen dat beide Boul’Animo teams nog niet hebben kunnen winnen. Het tweede team heeft twee keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Het eerste team 2 keer gelijk en één keer verloren.

Afgelopen weekend speelde beide teams weer in Doetinchem en het was prachtig weer. Daarom besloten Montferland (de thuisspelende ploeg) en Boul’Animo 2 om lekker buiten te gaan spelen. Het terrein buiten is ongeveer te vergelijken met onze buitenbanen en er werd goed gespeeld. De onderlinge ontmoeting ging zo een beetje gelijk op en de meegereisde toeschouwers kregen leuke partijtjes voorgeschoteld die steeds beide kanten kon opvallen. Al met al een gelijk spel als resultaat en dat was een veel beter resultaat dan de tweede dag toen er met maar liefst 0-8 werd verloren van de Valkatties uit Nijmegen. Al zaten daar nog wel 2 partijen bij die maar nipt werden verloren.

Het eerste team kende een zeer wisselvallige dag. Zowel qua spel als uitslagen. Bij vlagen werd er erg goed gespeeld, maar evenzo vaak werden er dramatisch slechte mene’s geproduceerd. Kon een partij makkelijk gewonnen worden draaide de partij ineens helemaal om en werd er toch nog verloren, en andersom. Na de doublettepartijen wist alleen de mix een zwaarbevochten overwinning te boeken.

Gelukkig werden de triplettenpartijen weer gewonnen zodat er nog alle kans op de winst was tegen de club uit Badhoevedorp. Twee doublettepartijen konden niet gewonnen worden en we keken tegen een 3-4 achterstand aan. In de mix kon het alle kanten opgaan maar er werd hard gestreden om dat ene puntje. De mix ging naar Boul’Animo met 13-12 en daarmee werd het tweede gelijkspel gered.

Vorige ontmoeting, uit in Delft tegen MIDI, keken we al snel tegen een 0-3 achterstand aan, maar ook nu werden beide triplettepartijen gewonnen waardoor we nog hoop hadden een gelijkspel, of zelfs de winst. Een snelle overwinning, en evenzo snel verlies betekende een 3-4 achterstand en ook nu zat er niet meer in dan een gelijkspel. Er waren kansen genoeg maar Boul’Animo bleef op 9 punten steken. Na de verpletterende 0-3 in het doublette mochten we nergens meer op hopen, maar we kwamen toch terug in de wedstrijd, maar het mocht niet meer baten. 3-5.

Het tweede team bungelt nu nog onderaan, maar gaan zeker nog wat klimmen. Het eerste team staat toch verrassend met maar 2 gelijke spelen op de 5de plaats en laten voorlopig 3 teams onder ons.