Nieuws

15
feb

Geplaatst voor finaleweekend

Eindelijk een keer niet in Apeldoorn bij het Zwijntje de kans om ons te plaatsen voor het landelijke finaleweekend voor het Nederlands Kampioenschap voor verenigingen. Dit keer lekker dicht in de buurt in Arnhem bij EJBA.

Misschien wel daarom waren er 4 verenigingen die de strijd aan wilden gaan. ’t Zwijntje hoefde niet mee te doen omdat zij vorig jaar al geplaatst waren voor het finale weekend door hun finale plaats. Wel aanwezig EJBA zelf natuurlijk, maar ook Maboul uit Ede en HKB’84 uit Harderwijk.

Zowel Ede als Harderwijk kwamen met hun sterkste opstelling en we wisten van te voren dat we het moeilijk zouden krijgen. De loting had bepaald dat we eerst tegen Maboul uit Ede moesten. Bij Ede een aantal spelers die we wel kennen, en zij kwamen dan ook goed voor de dag. Toch had Boul’Animo na 2 zwaar bevochten tripletten overwinningen al een hele grote stap gezet voor een finaleplaats. Er hoefde nog maar 1 doublette partij gewonnen te worden.

Patrick en Johnny zijn normaal gesproken als het goed loopt niet te kloppen, maar ze kregen geducht tegenstand van een zeer goed spelende en vooral tirerende Alexander van de Poll. Zij konden deze partij niet winnen. De winst kwam uiteindelijk binnen door Jeroen en Theo die met solide spel wonnen, hoewel de tegenpartij nog terug kwam tot 8 punten waren zij geen moment in gevaar geweest. De partij van René en Mandy maakte daarmee niet meer uit, maar die wonnen zij met 13-6 na 6-0 achter te hebben gestaan.

Harderwijk won van Arnhem, dus we konden weer aan de bak. Toch wist het triplette van Theo, Teake en Patrick geen fout te maken, en de tegenstander stapelde fout op fout. Daarom een makkelijke overwinning en al snel met 1-0 voor.

Het andere triplette van Jeroen, Nettie en Johnny kon geen potten breken en speelden lang niet zo goed als hun eerste partij tegen Ede. Een terecht verlies en daarmee de stand op 1-1. Nu moesten we 2 doublette partijen winnen en de coaches Peter en Cor vonden dat er iets moest gebeuren. Johnny gaf zelf ook al aan dat het niet lekker liep en kon zijn plaats af staan aan Teake die met Patrick altijd een solide doublette vormen. Zij wonnen hun partij overtuigend.

Bijna tegelijkertijd wonnen ook Theo en Jeroen waarmee Boul’Animo na een zware voorronde zich toch wist te plaatsen voor het landelijke gedeelte.