Nieuws

6
aug

Volgende fase speelhal ingegaan

Onze nieuwe speelhal staat ondertussen stevig op zijn fundamenten en Norel Hallenbouw heeft de laatste punten aangepast die nog gedaan moesten worden. Daarom hoog tijd om met de volgende fase te beginnen.

Een aantal leden die zich bij de onderhoudsploeg gemeld hadden gingen daarom weer enthousiast aan de slag deze week.

Op het programma staan het aanvullen en vlak maken van de speelbanen. Bij de funderingsbalken moest er nog grond bij. Vrijdag en zaterdag hebben we een machine tot onze beschikking die daarmee kan helpen. Dan zijn als het goed is ook de twee bulten zand en grind dat nog buiten lag weg. Er komen 3 a 4 vrachtwagens met puin voor de ondergrond. Ook die gaan met onze machine de hal ingereden worden. Daar bovenop komt dan de toplaag van fijner grind.

Daarom moest er ook een goede en stevige toegang komen bij de dubbele nooddeur. Vanaf het terras kan onze machine dan makkelijk de hal in en uit zonder de deurpost te beschadigen. Als er uiteindelijk geen groot materieel meer de hal in hoeft kan de opdracht aan de gemeente gegeven worden om er weer een mooi hek omheen te zetten.

Onze technische mensen zijn ondertussen ook begonnen om electra in de hal te krijgen. Daarom is er al een gleuf gegraven van de kantine naar de hal. Dat was nog een aardig werkje omdat in de grond nog veel wortels zaten die eruit moesten. Uiteindelijk komen er electrakabels, maar ook andere kabels voor bijvoorbeeld geluid en internet, dan zijn we in ieder geval op de toekomst voorbereid. Het aanbrengen van de verlichting met goede en zuinige LEDlampen staat voor over 2 weken gepland. De stellage om bij de nok te kunnen komen staat er al.

En last but not least is met name Mart druk bezig met het afkrabben van de beits van de kantine. Dat is een moeizaam en traag werkje. Misschien dat er leden zijn die Mart hierbij willen helpen.

De komende dagen zal er nog wat werk verzet worden en met name vrijdag en zaterdag zal er een hoop gebeuren. Nieuwsgierig en misschien best wel zin om ook te komen helpen? Schroom je niet en kom gewoon langs.

Klik op een foto voor een groter plaatje