Nieuws

5
sep

Vijfde finale Hij Zij toernooi Nettie Lensink

Het Hij Zij toernooi is altijd een toernooi dat wat lastiger vol komt omdat men nou eenmaal verplicht is een team te vormen met een man en een vrouw. Ondanks dat feit wisten we 37 teams naar Dieren te krijgen. Daarmee zaten we niet helemaal vol, maar hadden we genoeg ruimte om iedereen te kunnen laten spelen.

De catering was perfect verzorgd, en de vele vrijwilligers die de hele dag beschikbaar waren moeten dan ook enorm bedankt worden.

Het weer zag er wat zorgwekkend uit, met wind en regen die voorspeld was, maar uiteindelijk viel dat mee en hadden we met 1 buitje te maken, maar ook met overdadige zonkracht.

Na de voorronden bleek dat er een foutje was gemaakt bij de wedstrijdleiding. Een team dat wel de stand goed had doorgegeven werd verkeerd in het systeem gezet waardoor zij met 2 winstpartijen zichzelf terugvonden in de B poule. Dat klopte niet en wedstrijdleider Jan van der Schief moest daarom het hele systeem even omgooien zodat alle teams met 2 winst uit de voorronden nog kans hadden op de eindoverwinning en de wisselbokaal.

Na 2 van de drie wedstrijden in de A poule hadden er nog 3 teams kans op een finale plaats. Teake en Nancy van Bilzem verloren hun laatste wedstrijd en waren meteen uitgeschakeld. Wel in de finale Patrick van der Schief met Diana de Wolf tegen Peter Bonarius en Nettie Lensink. Voor Nettie was het ondertussen haar 5de finale in het Hij Zij toernooi waarvan zij er al twee wist te winnen. Na een aarzelend begin van beide teams stonden Nettie en Peter met 5-2 voor. Van een mindere mene van Patrick en Diana profiteerden Nettie en Peter optimaal en maakten 5 punten. Meteen de mene erna sloegen Patrick en Diana terug met ook een mene van 5 wat de stand bracht op 10-7. Nettie en Peter gaven die voorsprong niet meer uit handen en wonnen met 13-8.

Voor Nettie haar 3de Hij Zij overwinning in 5 finales waarmee zij toch wel de koningin van het Hij Zij toernooi genoemd mag worden ondertussen.

Alle overige uitslagen, ook in de andere poules zijn terug te vinden op de uitslagen pagina.