Nieuws

14
mrt

Verrassende ontknoping Winteravondcompetitie in Doetinchem.

Op woensdagavond 13 maart was de afsluiting van de winteravondcompetitie in Doetinchem. Na 5 speelavonden werden alle teams ingedeeld in groepjes van 4 en kon de winnaar van zo’n poultje een mooie prijs ophalen. Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de drie beste teams van seizoen 2018/2019.

Lange tijd leken Dennis Nootenboom en Nettie Lensink van Boul’Animo de beste papieren te hebben met 14 van de 15 partijen gewonnen. Met 2 wedstrijden los op een groep van maar liefst 5 teams allen met 12 winstpartijen.

Dennis en Nettie mochten één partij verliezen en dan zouden zij, net als in het verleden al eens het geval was de eerste prijs mogen ophalen. Na een moeizame maar goede start schakelden zij meteen een directe concurrent uit. De tweede partij ging verloren en de derde partij moesten zij tegen Johnny Saalmink en Herman Hamer, de winnaars van vorig jaar. Johnny heeft 1 avond noodgedwongen met zijn verkeerde hand moeten spelen vanwege een blessure.

Herman en Johnny hadden hun eerste twee partijen gewonnen en konden dus nog gelijk komen in aantal gewonnen wedstrijden met Nettie en Dennis. Op een andere avond hadden zij al eens tegen elkaar gespeeld en toen wonnen Dennis en Nettie maar nu was het andersom. Na wat rekenwerk was duidelijk dat Johnny en Herman toch Dennis en Nettie voorbij waren.

Maar…

In de B-poule dus ook nog 2 teams die er al 12 hadden gewonnen en ook nog op 15 winstpartijen konden komen. Cor Nootenboom en Janneau van Wissem waren deze avond ongenaakbaar en wonnen hun poultje zeer overtuigend met 3 winstpartijen en een saldo van +33.

Winnaars 2018/2019 Cor Nootenboom met Janneau van Wissem

Daarmee vergaarden zij zoveel pluspunten dat zij van de 5de plaats opklommen naar de overwinning van de winteravondcompetitie. Dat was een grote verrassing en betekende dat de drie hoofdprijzen alledrie naar Boul’Animo gingen.

Boul’Animo haalden nog meer prijzen want Jelle Thuis en John Bosman wonnen hun poule. Ook nieuwbakken lid Sabine Diks won met haar partner de poule waarin zij zaten.

2de plaats voor Johnny Saalmink met Herman Hamer
3de Plaats voor Dennis Nootenboom met Nettie Lensink
John Bosman met Jelle Thuis
Rechts Sabine Diks, nieuw lid bij Boul’Animo