Nieuws

20
nov

Veel punten bleven in Dieren tijdens NPC dag 6

Beide teams lieten de afgelopen paar wedstrijden zien in goede vorm te steken. Het tweede team had zelfs twee wedstrijden op rij gewonnen en stegen van de laatste plaats naar de derde. Het was hen er alles aangelegen die lijn door te trekken. Het eerste team moest tegen hun naaste concurrent en kon bij winst goede zaken doen voor het kampioenschap.

De Gooiers uit Hilversum vaardigden hun vierde team uit om de 6de wedstrijd tegen Boul’Animo 2 te spelen. Niet alleen een gezellig team maar ook nog eens allemaal goede spelers. Toch kwam Boul’Animo 2 op voorsprong na de eerste doublettenpartijen. Ook na de triplettenpartijen bleef de marge 1 punt. Om te winnen moest Boul’Animo 2 partijen winnen maar die laatste partijen gingen moeizaam en ook nog eens gelijk op.

Toch wisten zij één van de drie partijen te winnen en dat bracht toch weer een puntje op. Met 5 punten uit de afgelopen 3 wedstrijden zijn zij nog steeds op de goede weg.

JBV Amicale Cuijk leek samen met De Gooiers 1 uit te gaan maken wie er kampioen gaat worden al zitten we nog niet op de helft van de competitie. Beide teams hadden nog niet verloren en Boul’Animo had nog maar één keer verloren, jawel van diezelfde Gooiers (3-5).

Daarmee stond er voor beide teams veel op het spel. Voor Boul’Animo vooral de aansluiting met de twee topteams. Dat zij daar ook thuishoorden bleek wel uit het goede spel van het team. Na de doublettenpartijen was de stand 2-1 voor de thuisploeg. En ook na de triplettenpartijen bleef die marge ongewijzigd (3-2).

De laatste drie partijen waren dan ook zenuwslopend. Één partij werd al snel verloren maar bij de andere twee partijen ging het gelijk op. Opluchting was dan ook groot toen de laatste punten naar Boul’Animo gingen. Met de winst van 5-3 komen ze nu op gelijke hoogte met Amicale Cuijk.

Er is nog maar 1 wedstrijd te gaan in de eerste helft van de competitie maar beide teams doen goed mee. Boul’Animo 1 moet uit naar St. Michielsgestel tegen het tweede team van ’t Dupke dat zeker niet onderschat mag worden. Het eerste trekt naar Deventer om te spelen tegen Karro Deux. Het team dat tot nu toe op de tweede plaats staat in de tussenstand.

Tussenstanden en uitslagen: (maandag weer bijgewerkt)

Boul’Animo 1 klik hier
Boul’Animo 2 klik hier