Nieuws

18
jul

Veel Boul’Animoleden aanwezig op EK petanque in Den Bosch

Er was eindelijk weer eens een groot internationaal kampioenschap petanque op rijafstand van huis. De ideale manier om de Europese topspelers eens aan het werk te zien. Zijn ze echt zo goed als op tv en internet? Het antwoord is ja.

En een aantal leden wisten de weg naar Den Bosch dan ook te vinden maar zij waren niet de enige. De tribunes konden 900 toeschouwers kwijt en regelmatig zat het vol. Om het carre d’honeur heen waren ook banen aangelegd en ook daar was veel belangstelling van zowel “echte” petanquespelers als mensen die zoiets als petanque nog nooit gezien hadden.

Voor spelers was het fantastisch om eens mee te maken om te spelen in zo’n ambiance. En Nederland deed het ook nog eens ongekend goed. In alle toernooien (doublette en tête à tête mannen en vrouwen en doublette mix) werd het podium gehaald.

Ik denk dat er zeker 12 tot 14 leden van Boul’Animo op enig moment op de Parade, naast de kathedraal, in Den Bosch aanwezig waren. Zelf geen enkele wanklank van wie dan ook gehoord. Volgens veel toeschouwers mag zoiets elk jaar wel georganiseerd worden maar dan moeten de licentiekosten met een veelvoud omhoog waarschijnlijk 😉

Jelle, Mieke, Joyce en Ellen voor het logo van het kampioenschap

Johnny en Fanny kijken geconcentreerd de kunst af.

Bart had onze leden ook gevonden op de tribune

Veel foto’s zijn te vinden op de facebookpagina van Theo